„ROMÂNI PENTRU ROMÂNI ”- AGENŢIE DE PRESÃ INTERACTIVÃ ON-LINE A COMUNITÃŢILOR ISTORICE DE ROMÂNI

Marţi, 6 octombrie 2015, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii presei mehedinţene, în Aula Magna a Facultãţii de Litere din Drobeta Turnu Severin, reprezentanţii Asociaţiei Cordelia au fãcut cunoscut proiectul „Români pentru români”- Agenţie de presã interactivã on-line a comunitãţilor istorice de români, proiect finanţat de Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.
Agenţia de presã on-line este prima de acest gen din România, interactivã, dedicatã românilor din comunitãţile istorice, din ţãri precum: Serbia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova. Românii de peste graniţã au la dispoziţie un mijloc de comunicare modern, care le oferã cadrul public în care sã-şi poatã afirma identitatea lor cu valorile naţionale româneşti, care sã îi ajute în pãstrarea şi dezvoltarea acestora în cadrul comunitãţilor.
Site-ul agenţiei on-line „Români pentru români” a fost creat deja, urmând ca pânã la finalul proiectului (luna decembrie 2015) sã fie funcţional în totalitate. Agenţia de presã îşi propune sã furnizeze informaţii/subiecte pentru presa scrisã şi audiovizualã din comunitãţile istorice din ţãrile ţintã, dar şi un spaţiu dedicat alimentãrii site-ului cu ştiri locale de la comunitãţile istorice româneşti cãtre România. Totodatã, existenţa unei platforme interactive a site-ului, va permite exprimarea propriilor opinii ale membrilor comunitãţilor istorice de români. Agenţia îşi propune sã ofere o paletã cât mai largã şi completã de informaţi, cu sprijinul jurnaliştilor şi al agenţiilor de presã româneşti ale comunitãţilor din ţãrile ţintã.
În cadrul portalului de ştiri din toate domeniile de activitate, vor fi furnizate cu preponderenţã subiecte de istorie şi culturã naţionalã, folclor şi tradiţii româneşti, spiritualitate şi identitate naţionalã, etc.
Proiectul este în concordanţã cu strategia Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni care vizeazã satisfacerea nevoilor legitime a persoanelor ce aparţin comunitãţilor româneşti de pretutindeni în a-şi pãstra, dezvolta şi exprima identitatea etnicã, culturalã, lingvisticã şi religioasã.

About autor