6 locuri în Franţa ce meritã vizitate o datã în viaţã de cãtre orice femeie

Maison Francis Kurkdjian
Un parfum nou poate transforma o femeie instantaneu şi în întregime, chiar mai mult decât o poate face un facelift. Pe strada Rue d’Alger din Paris este magazinul asemeni unei cutii de bijuterii intime, unde Francis Kurkdjian, unul din cei mai apreciaţi parfumieri din lume, vinde creaţiile sale deosebite, inclusiv “Les Bulles d’Agathe “ cea mai neconvenţionalã baie cu bule (conţine chiar o baghetã specialã pentru suflat în locul capacului ) – ce miroase a violete, pere, iarbã proaspat tãiatã şi mentã. Totuşi, dupã vizita la Maison Francis Kurkdjian, gusturile mele s-au orientat catre Aqua Universalis, un amestec impetuos de citrice şi bergamotã.
Spa Vinotherapie la Les Sources de Caudalie
Existã nenumãrate hoteluri de lux în Franţa. Ceea ce distinge Spa Vinotherapie la Les Sources de Caudalie în Martillac de toate celelalte este conceptul în sine, ceva ce ar putea fi luat naştere doar la douãzeci minute de oraşul Bordeaux, în inima zonei Aquitania, renumitã pentru vinurile sale sofisticate. Centrul spa îşi umple bazinele cu apã caldã natural extrasã de la mai bine de 550 de metri adâncime. Mineralele benefice ale apei, combinate cu extractele de struguri şi vin, este esenţa vinotherapie, un cuvânt ce a devenit marcã înregistratã Caudalie. Centrul spa foloseşte fiecare particicã din struguri în tratamentele sale, cu excepţia sucului, ce are lucruri mai bune de fãcut decât sã-ţi menţinã pielea moale. O plimbare vis-a-vis de spa îţi va desluşi misterul.
Parcul Naţional Calanques
Parcul Naţional Calanques se extinde pe aproximativ 20 km pe coasta dintre Marseille şi Cassis. “Calanques” reprezintã o serie de orificii de intrare abrupt în perete care se aseamãnã unor fiorduri lungi, ca nişte bazine înguste de o nuanţã albastru-verde electricã de mare, ce se extind asemeni unor degete între stâncile înãlbite. Drumul ce coboarã pe râpã spre Sugiton este destul abrupt, dar se recompenseazã cu o vedere uluitoare cãtre un vârf calcaros impunãtor.
Canele
Existã mii de motive delicioase pentru a vizita Bordeaux, şi aveţi posibilitatea de a le gusta pe aproape toate dintre ele. Existã aici doar un singur produs de patiserie demn de o vizitã de la km distanţã: “canelé”. Nu este încã destul de clar pentru mine dacã este un aliment de mic dejun sau un desert, dar profitaţi de aceastã dozã de ambiguitate sã vã bucuraţi de el în orice moment al zilei.
Castelul Vaux le Vicomte
Când vizitaţi Parisul, excursiile în împrejurimile acestuia sunt cruciale. Una dintre cele mai glorioase excursii imaginabile este la castelul Vaux le Vicomte, cu ale sale grãdini baroce, la aproximativ o orã distanţã de sud-estul oraşului. Pe timp de zi sau noapte, vara, sau chiar de Crãciun, vei încerca din rãsputeri sã absorbi toatã splendoarea locului în care ai ajuns, uimitor şi pentru istoria sa bogatã şi pentru faptul cã membrii familiei Vogüé încã mai trãiesc acolo.
Muzeul Christian Dior din Granville
Chiar dacã faceţi cumpãrãturi în magazinele lor, nu e aşa uşor sã onorezi giganţii modei în Franţa. De fapt, singurul muzeu din ţarã dedicat vreodatã unui designer de modã sub sigla oficialã “Musee de France” este cel al lui Christian Dior din Granville, un oraş la malul mãrii din Normandia. “Fiecare femeie ar trebui sã aibã ceva roz în garderoba ei”, a spus celebrul Christian Dior. “Este culoarea fericirii.” Probabil o coincidenţã e faptul cã roz pastel este culoarea conacului Les Rhumbs, cumpãrat de familia Dior în 1905. Interiorul clãdirii, mobilierul, fotografiile şi obiectele folosite de celebrul designer, sunt pãstrate intacte.
Aflã mai multe destinaţii şi trucuri turistice pe pagina noastrã de Facebook:

http://facebook.com/AvaTravelAgency

Tags:

About autor