Administratorul special al RAAN risca sã fie linşat de angajaţii care protestau în faţa regiei

Administratorul special al Regiei Autonome pentru Activitãţi Nucleare, Viorel Marian, risca sã fie linşat de angajaţii regiei care, marţi dimineaţa, au protestat în faţa sediului regiei din Turnu Severin, dacã nu ar fi intervenit jandarmii.
Circa 50 de angajaţi de la RAAN au protestat marţi dimineaţã în faţa sediului regiei din Drobeta Turnu Severin, nemulţumiţi cã nu şi-au primit salariile la zi. Începând cu data de 1 octombrie 1.520 de salariaţi pleacã în şomaj, fãrã ca unitatea sã le achite drepturile salariale la zi.
Rãbdarea angajaţilor a ajuns la limitã, astfel cã marţi dimineaţã administratorul special al RAAN, Viorel Marian, cu greu a scãpat din mâinile acestora atunci când a fost întrebat de plata salariilor restante. Câteva minute mai târziu, când a ieşit din sediul regiei pentru a participa la o şedinţã la Primãria Turnu Severin pe problema termoficãrii oraşului, Viorel Marian a fost însoţit chiar de comandantul adjunct al Jandarmeriei Mehedinţi.
Oamenii se tem cã vor pleca de la 1 octombrie în şomaj şi nu îşi vor mai primi drepturile salariale cuvenite. De aproape cinci luni nu şi-au mai primit salariile şi se descurcã cu toţii foarte greu.
„Ne-au dat preavizul, trebuiau sã vinã cu drepturile la zi la angajaţi, sã ne dea datoria. Vedem cã domnul Ponta se ocupã de emigranţi, face corturi, sã ne facã şi nouã”, a spus un protestatar.
„Trãim pe datorie, asta facem. Am primit hârtiile, de la 1 octombrie suntem şomeri şi mã tem cã o sã plecãm fãrã bani, poate ne descurcãm cu şomajul”, a spus un alt angajat.
„Avem bani de recuperat de aproape cinci luni, eu am de recuperat cu totul vreo 6.000 de lei. Trãim numai din împrumuturi, avem şi noi copii, avem datorii. Aşteptãm sã vedem ce hotãrãsc şefii. Se aude cã banii care trebuia sã ni-i dea nouã o sã cumpere cãrbune pentru oraş. Şi cu noi cum rãmâne? În primul rând sã dea banii la oameni, de aceea stãm pe aici, dar nimeni nu ne bagã în seamã”, s-a plâns un protestatar.
„Pe lângã faptul cã ne îmbolnãvesc psihic cu atâtea cerinţe, nu putem sã ne întreţinem familia. Suntem în preaviz şi nu am primit niciun ban. Am auzit cã banii pe care trebuia sã-i primim noi au fost viraţi în altã parte pentru a cumpãra cãrbune. De cinci luni nu am luat niciun ban”, a spus un alt angajat.
„Lucrez în aceastã termocentralã de când s-a înfiinţat şi acum îşi bat joc de noi. Noi am respectat obligaţiile de muncã potrivit contractului de muncã, dar ei nu îşi ţin promisiunile. Au furat la greu aceastã termocentralã şi acum noi, disponibilizaţii, plecãm fãrã drepturile la zi. Nu au nici mãcar bunul simţ sã vinã sã stea de vorbã cu noi”, a zis un salariat.

Tags:

About autor