Regenerând muzeul, regenerãm oraşul

Oraş cu aproape 100 000 de locuitori, oraşul Drobeta Turnu Severin se gãseşte în topul celor mai vizitate oraşe din România graţie numeroaselor obiective de interes istoric şi cultural. O mare parte din atracţia acestui oraş o constituie Muzeul Regiunii Porţilor de Fier care în acest moment se pregãteşte sã-şi redeschidã porţile într-o formã modernã pentru consumatorul de culturã.
Cunoscând cã ideile tematice ale viitoarelor expoziţii, o preocupare specialã a muzeografilor severineni, derivã dintr-o minuţioasã cercetare, muzeul în sãptãmâna 21 – 25 septembrie 2015 este gazda unor prestigioase nume ale specialiştilor naturalişti, pedagogi, etnografi, istorici de artã, restauratori/ conservatori care vor dezbate probleme specifice disciplinelor lor într-o conferinţã internaţionalã, rezultatele acestora fiind valorificate expoziţional şi publicistic. Va fi împãrtãşitã experienţa marilor oraşe din ţarã şi din Europa generatã de momentele istorice ale secolelor XIX, XX şi începutul secolului al XXI – lea.
Dialogul creat între experţi, specialişti în comunicare va conduce la identificarea celor mai interesante poveşti legate de obiectul de patrimoniu, de asemenea la stabilirea unor forme de excepţie de furnizare a informaţiilor culturale.
Florentina Pleniceanu, muzeograf Secţia Etnografie

Tags:

About autor