Ghid de cãlãtorie Portofino

Ghid de cãlãtorie Portofino

Portofino, destinaţie de vacanţã exclusivistã şi luxoasã, preferatã îndeosebi de cei bogaţi şi faimoşi, este catalogatã drept “bijuteria” Rivierei Italiene. Aceastã staţiune aflatã pe ţãrmul Marii Mediteranene, în nord-vestul Italiei a trecut de-a lungul a 200 de ani printr-o tranziţie spectaculoasã. Micul sãtuc pescãresc a atras aristrocraţia din Germania şi Marea Britanie încã de la sfârşitul secolului XIX lea, devenind apoi destinaţia de vacanţã preferatã a multor celebritãţi ce au ales sã îşi construiascã aici superbe reşedinţe de varã în stil mediteranean. Preţul unei nopţi de cazare în Portofino este destul de piperat, hotelurile fiind puţine şi la mare cãutare. Cel mai apreciat dintre toate, vârful de gama este Hotelul Splendido Mare, situat pe o colinã deasupra portului Portofino ce oferã o privelişte ce îţi taie respiraţia, o alegere perfectã pentru o lunã de miere, un cadou romantic, sau, de ce nu… o cerere în cãsãtorie de nerefuzat! Preţul este pe mãsurã, dar nu trebuie sã vã descurajaţi…
Puteţi vizita aceastã destinaţie şi cu un buget mai restrâns, optând pentru transport şi cazare în localitãţi apropiate. Dacã preferaţi varianta unui zbor direct, vã mai rãmân aproximativ 150 de km de parcurs din Pisa, sau 180 de km din Milano cu mijloace de transport în comun sau cu o maşinã închiriatã.
Ce putem vizita în Portofino?
Toatã atmosfera locului îţi transmite un sentiment pe care italienii îl numesc “dolce far niente”. Ce înseamnã asta? Nouã ne place sã îl definim cã fiind acel moment de rãgaz pe care ţi-l acorzi pentru a admira frumuseţea locului, o trândãvie frumoasã pe care o meriţi dupã zile grele de muncã. Cum poţi face asta? Odatã ajuns acolo, aşeazã-te la o terasã şi comandã un cocktail local foarte îndrãgit, Tintoretto, un mix de rodie şi vin spumant. Primul lucru pe care îl vei observa sunt cãsuţele colorate, adevãrate muzee arhitecturale, apoi o multitudine de yachturi luxoase gãzduite de golf, dar şi vase destinate croazierelor pentru pasageri. Nu în ultimul rând, observã oamenii.
Alege-ţi dupã plac tabãra, pentru cã aici poţi uşor sã faci distincţia dintre rezidenţi şi turişti. În freamãtul local produs de turişti, se contureazã activitãţi cã alegerea locului perfect pentru o fotografie, sau a terasei potrivite, shoppingul stradal în magazinele de lux. Rezidenţii, în schimb, se disting dupã atitudinea relaxatã, îmbrãcãmintea sofisticatã, dar lejerã, felul în care savureazã momentul, ignorând complet agitaţia din jurul lor.
Sã pornim mai departe spre nordul staţiunii, pe vârful colinei ce dominã golful, sã vizitãm una din cele mai romantice grãdini din Europa, în vecinãtatea mãnãstirii medievale San Girolamo. Urmãtoarea oprire, la Castello Brown, castel construit în secolul al XVI lea de genovezi, ce avea drept scop apãrarea împotriva atacurilor turceşti. A fost transformat în reşedinţa privatã a lui Yeats Brown, consulul britanic al Genovei în anul 1870. Nu este de ratat nici statuia subacvaticã “Cristos din Abis”, sculptatã de Guido Galleti şi scufundatã la o adâncime de 17 m pentru a pãstra vie amintirea primului scuba diver italian, Dario Gonzatti, ce şi-a gãsit sfârşitul exact în locul în care a fost amplasatã statuia.
Acestea sunt doar câteva dintre motivele pe care le punctãm în încercarea de a vã convinge cã aceastã staţiune nu trebuie ratatã. Nu veţi fi dezamãgiţi, şi chiar dacã nu vã încântã ideea de a cheltui 20 de euro pentru o bãuturã, şansele de a fi savuratã chiar lângã George Clooney sunt destul de ridicate!
Aflã mai multe destinaţii şi oferte pe pagina de Facebook Ava Travel! http://facebook.com/AvaTravelAgency

Tags:

About autor