Refacerea în Caraibe nu miroase a bine

Oare o sã intre în istorie şi Gabriel Oprea cu mandate de premier sau doar Victor Ponta? Gabriel Oprea este premierul cu douã mandate minuscule, datorate sau cauzate de operaţia, respectiv refacerea în Caraibe a premierului României. Este poate pentru prima datã în istoria operaţiilor fãcute de români în Turcia, când recuperarea a fost excutatã la superlativ. Adicã urcat la bordul „Oazei Mãrilor” sau cum se chema, un fel de oraş plutitor, la bordul cãruia ai tot ce îţi doreşti, de la guvernãri competente, la terenuri de mini-golf, piscine, simulatoare de valuri, terenuri de sport, pereţi pentru escaladã, strãzi cu tot cu magazine, restaurante, cafenele, adicã tot ce ţi-ai putea dori într-o viaţã de om, în ceea ce priveşte recuperarea dupã o operaţie la picior, realizatã la otomani. Nici medicii nu se aşteptau ca premierul român sã meargã la recuperare şi cu recuperarea atât de departe şi sã ajungã tocmai pe unde îşi fãceau veacul piraţii. Vã daţi seama ce mlãdios a mângâiat raza soarelui de pe meleagurile mexicano-americane genunchiul fin al premierului? A picat aproape perpendicular, ca sã nu producã arsuri, care necesitau o nouã intervenţie medicalã pentru refacerea pielii înroşite. Cine are parte de aşa recuperãri dupã operaţii dificile prin care trece în viaţã? Aproape nimeni. S-au mai operat şi alţii în afara ţãrii, dar vacanţele le-au petrecut acasã. Se spune cã numai cazarea pe un vas de genul celui care a fost preferat de Viorel şi Daciana costã 6.000 de parai şi ceva pe sejur. Adicã Ponta va face foamea pe o lunã şi jumãtate de acum înainte, mai ales dacã Daciana se va decide sã îşi doneze indemnizaţia de europarlamentar pe luna în curs şi viitoare. Poate are tata socru ceva bani puşi deoparte de la vreo pãdure moştenitã sau aşa ceva.
Cert este cã deplasarea în Caraibe i-a prins bine premierului, cel puţin la ten a început sã semene cu locuitorii acestor ţinuturi pârjolite de soare şi de sete. Unii s-au bronzat cãrând apã cu butoiul de la cisterna jandarmeriei care trece zilnic pe la poartã pentru cã fântânile au secat. Puteau sã dea o fugã pânã în Caraibe, pentru cã acolo apa e mai dulce şi are aromã de nucã de cocos. Ce rost are sã stai cu burta la soare în România, sã aştepţi dupã cisterna Armatei, când poţi pleca în concediu, mai la vale de Mexic.
Practic ce sã şi faci cu atâta creştere economicã în ţarã, cã nu ai unde sã îţi cheltui banii pe aici. Cu atâţia parai pe lunã din leafa de salariat la privat sau de pensionar la stat e practic o mare lehamite lunã de lunã de la surplusul de bani rãmas necheluit pe meleagurile mioritice. Cine nu ar putea sã vadã caraibele mãcar o datã pe lunã în viaţã? E şi pãcat sã stai ca o cabalinã la prãjit pe trotuarul de lângã bloc, când poţi foarte fain frumos sã o iei pe Daciana la pachet cu cei doi urmaşi şi sã te urci în avion, sã treci Oceanul. Asta da viaţã. La ce bun sã stai ca un cretin la etajul al patrulea sã aştepţi sã vinã apa, ca pe vremea lui Ceauşescu? Aşa s-a ajuns în anumite localitãţi. La alţii, pe la sate, apa ajunge cu cisterna. Nu mai e cazul sã mai amintesc de faptul cã apa e elementarã în mileniul ãsta. Ãştia din Caraibe nu au probleme cu apa şi cu autostrãzile cã pe mare nu sunt autostrãzi, deşi unii au construit şi peste mãri. Pãi când tu ai obrazul ca dintr-o ţarã de aproape lumea a treia sã pleci în concediu în Caraibe, ceva e putred la mijloc. Ori ai probleme cu obrazul gros, ori pur şi simplu nu te intereseazã de prostime şi de sentimentele ei. Dar dacã se poate cu obrazul gros de ce sã nu te operezi în Turcia, de ce sã nu pleci în Caraibe? Poate mai existã români care abia au ieşit de câteva ori din comuna natalã din cauza sãrãciei. Şi cam la asta se reduce tot. Abia se trãieşte de la o lunã la alta. Dacã dintr-o ţarã de lumea a treia un ins premier e capabil sã plece în concediu de lux în Caraibe, înseamnã cã omul acesta e plin de surprize şi refacerea în Caraibe nu miroase a bine. E pus din nou pe fapte mari. A şi spus cã nu demisioneazã.
Deci are bateriile încãrcate. Unde va fi urmãtoarea vacanţã?

Tags:

About autor