Frumoasa Corsica

Vechii greci au gãsit-o în peregrinãrile lor maritime şi au numit-o “Kalliste” – Frumoasa. Se pare, nu greşeau câtuşi de puţin, insula cucerind instantaneu inima celui care se apropie de ea. Peisaje de o frumuseţe rarã, din care nu lipsesc plajele, crestele muntoase, lacurile cristaline, satele de un pitoresc aparte, şi nici parfumul de Macchia.
Primul contact cu insula are loc, pentru majoritatea turiştilor, prin intermediul vechiului port Bastia, cel mai mare oraş din Corsica.
Vã puteţi începe periplul prin insula Ajaccio, asta dacã doriţi sã vedeţi locul de naştere al lui Napoleon. De aici se poate pleca într-o aventurã plinã de peripeţii, prin ţinuturile montane, încã sãlbatice, pânã la Corte. Dacã timpul va preseazã, aceastã cãlãtorie o puteţi face şi cu trenul chiar dacã nu veţi trãi aceleaşi senzaţii, peisajele vã vor uimi prin mãreţie, culoare şi splendoare.
Un alt loc care meritã vizitat, fãrã doar şi poate este oraşul Calvi. Aici, principala atracţie turisticã o reprezintã catedrala Saint Jean-Baptiste. Dacã îi veţi întreba pe localnici care e cel mai frumos loc al insulei, rãspunsul va fi unul singur: Bonifacio. Acesta este cel mai sudic loc al insulei şi se aflã pe o falezã albã de calcar, care contrasteazã extrem de puternic cu albastrul Mediteranei.
În drum spre Bonifacio, ne-am permite sã va recomandãm cel puţin douã popasuri: Filitosa şi Sartene. La Filitosa puteţi vedea menhire care dateazã din secolul 4 i. Hr. Acestea sunt nişte sculpturi în piatrã cu rol de monumente funerare. Spre searã, când soarele începe sã coboare, se pot vedea foarte clar chipuri sãpate pe aceste pietre.
De aici pânã la Sartene, drumul urcã uşor şi, pe nesimţite, ajungi pe strãduţele înguste, cu aer medieval, ale acestui superb orãşel montan. Impresia pe care o trezeşte turistului este una din cele mai puternice şi chiar ai senzaţia unei întoarceri în timp dacã priveşti mai îndelung casele înghesuite una în alta şi liniştea localnicilor. Aici, sãptãmânal, se ţine un târg de unde puteţi cumpãrã tot felul de specialitãţi locale.
Pe lângã stânci, Corsica are şi un numãr mare de plaje. Dintre toate, preferata turiştilor este Plage de Palombaggia, situatã lângã Porto-Vecchio. Aici, pe lângã înot, puteţi face scufundãri la adâncime micã sau medie, puteţi practicã surf-ul sau pleca în croaziere la bordul velierelor. De asemenea, zona este un soi de paradis pentru cei care doresc sã priveascã lumea de sus, de la înãlţimea corzilor. Pentru ei, stâncile Calanche constituie oricând o provocare, dar şi un fundal magnific pentru cei care preferã plajã Ficajola.
Şi, cum nu vrem sã pierdeţi nimic, ne mai permitem o recomandare: cereţi sã faceţi o plimbare cu vaporul prin Parcul Naţional La Scandola, despre care nu vom spune nimic pentru a va lasã plãcerea sã-l descoperiţi singuri!
Sursa: http://facebook.com/AvaTravelAgency

Tags:

About autor