Marius Screciu, preşedinte PSD Turnu Severin: „Conducerea judeţului doarme”

Marius Screciu, preşedintele Organizaţiei municipale a PSD Drobeta Turnu Severin, a rupt tãcerea vorbind miercuri, în cadrul unei conferinţe de presã, pentru prima datã despre problemele care existã în sânul organizaţiei PSD Mehedinţi.
Dacã anul trecut, PSD Mehedinţi a fost zguduit din temelii, dupã ce preşedintele organizaţiei judeţene, Adrian Duicu, a fost arestat pentru fapte de corupţie, iatã cã apele rãmân în continuare tulburi. Interimatul lui Aladin Georgescu, cel care a fost ales şi preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi în locul lui Adrian Duicu, nu a reuşit sã aducã acea stabilitate dacã organizaţia judeţeanã avea nevoie. Pentru alegerile de anul viitor a început numãrãtoarea inversã şi iatã cã membrii cu state vechi din PSD îşi exprimã temerea cã PSD va fi taxat de electorat.
Marius Screciu, unul din liderii importanţi ai PSD Mehedinţi, a vorbit miercuri, în cadrul unei conferinţe de presã la Drobeta Turnu Severin, despre problemele care macinã organizaţia judeţeanã.
„În momentul de faţã în PSD Mehedinţi nu conduce decât un singur om, şi conduce dictatorial, fãrã sã se consulte cu colegii. E vorba de domnul Aladin Georgescu. Nu avem întâlniri specifice unui partid, deciziile atât la Consiliul Judeţean cât şi la partid le ia singur. Ori dacã le ia singur, sã vinã sã rãspundã în faţa cetãţenilor, pentru cã în 2016 mehedinţenii vor vrea sã ştie de la noi, de la PSD, ce am fãcut, cum ne-am implicat şi ce dorim sã facem în continuare. PSD Mehedinţi riscã sã fie taxat de alegãtori în 2016 dacã nu ne trezim, este un semnal de alarmã pe care îl trag în tot ceea ce înseamnã organizaţie PSD în Mehedinţi. În acest moment PSD Mehedinţi este pe un drum greşit”, a declarat Marius Screciu.
Screciu a criticat în termeni duri activitatea lui Aladin Georgescu de la Consiliul Judeţean Mehedinţi, spunând cã funcţia de preşedinte al forului judeţean „este o pãlãrie prea mare pentru el”.
În primul rând, Marius Screciu, actualmente consilier local din partea PSD Mehedinţi în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, îi reproşeazã lui Aladin Georgescu faptul cã nu a avut puterea politicã sã convingã Guvernul, ca acum, la rectificarea de buget, sã fie alocatã judeţului Mehedinţi, o sumã suficient de mare încât sã acopere toate problemele administrative.
„Ieri s-a dat publicitãţii, rectificarea bugetului privind banii alocaţi comunelor şi oraşelor din judeţele României, iar judeţul Mehedinţi ocupã penultimul loc la banii alocaţi. Nu este posibil ca judeţe mai mici şi care nu au problemele noastre, cum sunt de exemplu Covasna, Harghita, sã aibã de patru sau de şapte ori mai mulţi bani ca judeţul Mehedinţi. Asta aratã, din punctul meu de vedere, incompetenţa celor care ne conduc, faptul cã domnul Aladin Georgescu a ajuns vremelnic pe o funcţie de conducere în judeţul Mehedinţi şi nu este pregãtit, nu este dispus sã discute cu Guvernul României, nu este, presupun, primit sã vorbeascã la Guvernul României sã rezolve aceste probleme ale judeţului. Este clar cã o componentã a zonei de administraţie este datã şi de zona politicã, ori dacã tu nu ai acces sã discuţi cu Guvernul României, nu te implici, nu vrei, înseamnã cã noi ca şi judeţ avem o problemã”, a mai declarat în cadrul conferinţei de presã, Marius Screciu.
O altã problemã ridicatã de liderul PSD Drobeta Turnu Severin este cea a Regiei Autonome pentru Activitãţi Nucleare, unitate aflatã în insolvenţã şi pe punctul de a-şi închide porţile, cu consecinţa pierderii locurilor de muncã pentru sute de angajaţi: „Problema RAAN-ului este una pe care noi ca şi partid social-democrat ar fi trebuit sã o avem în vedere în aceastã perioadã, ar fi trebuit ca oamenii care conduc judeţul sã caute rezolvãri, trebuiau sã se implice. Nu au fãcut-o şi în acest moment RAAN-ul este în situaţia care este, nu ştim nimic ce se întâmpla pe viitor”.
În context, Marius Screciu a adus în discuţie şi problema asigurãrii energiei termice în iarna care vine în condiţiile în care RAAN, furnizorul de cãldurã şi apã caldã pentru Drobeta Turnu Severin, este pe punctul de închidere. Preşedintele PSD Turnu Severin spune cã nu a vãzut nicio implicare din partea lui Aladin Georgescu în rezolvarea acestei probleme, declarând: „conducerea judeţului doarme”.

În replică:

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, aduce lãmuriri cu privire la declaraţiile colegului sãu Marius Screciu la o conferinţã de presã desfãşuratã în data de 05.08.2015 şi transmite urmãtorul
Comunicat de presã:
“În primul rând îmi exprim supãrarea cã un membru marcant al Partidului Social Democrat Mehedinţi criticã politicile Guvernului României şi se aflã într-o gravã eroare deoarece prin H.G. nr 14/2015 privind repartizarea pe unitãţi administrativ teritoriale a sumelor din cota de 18,5% din impozit pe venit şi a sumelor defalcate din taxa pe valoare adãugatã pentru echilibrarea bugetelor locale, judeţul Mehedinţi a primit suma de 145.082 mii lei. Cele 66 de comune, oraşe şi municipii din judeţ au primit suma totalã de 84.177 mii cu 27.740 mii lei mai mult decât în anul 2014. Sumele alocate în anul 2015 pentru judeţul Mehedinţi au situat judeţul pe locul 5 pe ţarã. Urmare a rectificãrii bugetare prin OG 20/2015 a fost alocatã suma de 3322 mii lei, sumã repartizatã comunelor astfel încât toate unitãţile administrativ teritoriale din judeţ sã aibã cel puţin venituri la nivelul alocãrii iniţiale pentru 2014. Un numãr de 12 localitãţi, care au primit mai puţin în 2015 faţã de alocarea iniţialã din 2014 au primit în urma recentei rectificãri bugetare sume care sã le aducã la nivelul alocãrii iniţiale din 2014. Unde-i lege, nu-i tocmealã”, explicã preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, domnul Aladin Georgescu.
“Cu privire la atacurile aduse de cãtre colegul şi prietenul meu, Marius Screciu care este sfãtuit prost de cãtre oamenii din spatele sãu, refuz sã rãspund acestor atacuri, singura explicaţie fiind aceea cã a intrat în campania pentru alegerile de preşedinte al Partidului Social Democrat Mehedinţi” mai precizeazã Aladin Georgescu.

Tags: ,

About autor