Marius Screciu, reales preşedinte al PSD Drobeta Turnu Severin

Marius Screciu a fost reales preşedinte al PSD Drobeta Turnu Severin la Conferinţa municipalã de alegeri care a avut loc joia trecutã. La eveniment au participat preşedintele interimar al PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, şi deputatul Rodin Traicu. Conferinţa de alegeri a PSD Drobeta Turnu Severin a fost una extraordinarã, deoarece aşa s-a hotãrât la nivel naţional, în urma scrutinului prezidenţial. În mod normal, mandatul preşedintelui Marius Screciu se încheia în anul 2017, precedenta conferinţã de alegeri având loc în anul 2013. Marius Screciu a fost singura propunere şi a fost reales în unanimitate de delegaţii prezenţi.

PSD Severin – cea mai puternicã organizaţie politicã localã
În raportul de activitate Marius Screciu a punctat faptul cã PSD Drobeta Turnu Severin este cea mai puternicã organizaţie politicã localã din judeţ, iar rezultatele obţinute demonstreazã aceastã realitate. „Am preluat organizaţia în anul 2009 şi de atunci am insuflat colegilor mei încrederea necesarã. PSD Drobeta Turnu Severin s-a impus ca principalã forţã politicã localã în judeţ. Rezultatele obţinute sunt efortul muncii pe care am depus-o cu toatã responsabilitatea. La fiecare alegeri, PSD Drobeta Turnu Severin a reuşit sã se mobilizeze exemplar. Dacã la alegerile din anul 2008 am obţinut un procent de 25%, în anul 2012 am ajuns la 40% din totalul voturilor valabil exprimate în municipiu. Am format o echipã puternicã, în adevãratul sens al cuvântului. În cei 6 ani de când conduc aceastã organizaţie, doar la alegerile din anul 2012 am pierdut funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin şi ne-am clasat pe locul 2 dupã PDL în Consiliul Local. La alegerile europarlamentare de anul trecut am obţinut în Drobeta Turnu Severin un procent de 43%, ceea ce ne-a clasat pe locul 4 pe ţarã, noi fiind primul minicipiu fãrã primar PSD care a obţinut un astfel de rezultat. La alegerile prezidenţiale preşedintele partidului, Victor Ponta, a obţinut în Drobeta Turnu Severin 55%. Pentru fiecare vot s-a muncit foarte mult, iar salutul meu de respect şi colegialitate se îndreaptã cãtre fiecare dintre dumneavoastrã care v-aţi adus o contribuţie importantã la aceste rezultate”, a declarat Marius Screciu. El a mai afirmat cã prioritãţile organizaţiei pe care o conduce în perioada urmãtoare sunt susţinerea în Consiliul Local a propunerilor cetãţenilor municipiului, o cât mai bunã relaţionare cu cetãţenii fie direct, fie prin mass-media localã şi o mai bunã activitate a organizaţiilor interne.
Nu va mai candida
Marius Screciu a ţinut sã precizeze la finalul Conferinţei de alegeri cã aceasta a fost ultima datã când a candidat pentru funcţia de preşedinte al PSD Drobeta Turnu Severin şi cã nu va mai candida la viitoarele alegeri. „Mulţumesc tuturor pentru încrederea acordatã. Vreau sã vã spun cã nu voi mai candida pentru funcţia de preşedinte al PSD Drobeta Turnu Severin, oricare dintre dumneavoastrã aveţi posibilitatea sã vã depuneţi candidatura la viitoarele alegeri. Vã rog sã mai facem un ultim efort pentru cã alegerile locale pot fi o posibilitate realã de revenire, de reînprospãtare”, a mai spus preşedintele PSD Drobeta Turnu Severin.
Acuzaţii la adresa parlamentarilor şi directorilor de deconcentrate
Marius Screciu a lansat acuze la adresa parlamentarilor şi a directorilor de servicii deconcentrate care nu s-au implicat responsabil în susţinerea partidului. “Nu mã intereseazã sã mai muncesc la parlamentare pentru alţii, dacã nu câştigãm localele. Nu l-am vãzut pe deputatul Petre Daea pe aici, pe alţi parlamentari, bãtând pe aici pe la uşile noastre. Poate îşi fac datoria la nivel central, însã la nivel local nu s-au implicat. Dacã acum nu suntem ajutaţi, nu putem spera la mai mult. Dupã problemele lui Adrian Duicu, organizaţia noastrã a mers din rãu în mai rãu. Avem şefi de servicii deconcentrate, unii veniţi pe uşa din spate, alţii care au muncit, cu secretare şi maşini la scarã, reprezentanţi ai Guvernului, dar care nu ies pe nicãieri sã spunã ce face bun Guvernul Ponta. Avem şefi care, dacã se schimbã mâine guvernul şi li se propune sã rãmânã pe funcţii, trec la PNL. E vina noastrã, a conducerii, cã nu am ştiut sã luptãm pentru oamenii noştri”, a conchis preşedintele PSD Drobeta Turnu Severin.

Tags:

About autor