Elevii mehedinţeni merituoşi au fost premiaţi de PS Nicodim

Aproape 200 de elevi mehedinţni, care au obţinut premii la concursurile şcolare cu tematicã religioasã în cursul anului şcolar 2014-2015, au fost premiaţi de cãtre Episcopia Severinului şi Strehaiei în cadrul unei întâlniri desfãşurate marţi, 16 iunie, la Catedrala episcopalã din Drobeta Turnu Severin.
În cadrul evenimentului, Chiriarhul locului, Preasfinţitul Pãrinte Episcop Nicodim, le-a acordat elevilor şi profesorilor îndrumãtori diplome şi cãrţi cu conţinut religios.
Acţiunea a fost organizatã şi coordonatã de reprezentanţii Sectorului Învãţãmânt şi Tineret din cadrul Episcopiei Severinului şi Strehaiei, împreunã cu inspectorul şcolar de Religie, prof. Dana Sãftoiu.
La întâlnirea de marţi au participat şi pãrinţii elevilor premiaţi, cei care au sãdit în copiii lor dragostea de Dumnezeu şi respectul faţã de semeni.
În fiecare an, sute de copii din Episcopia Severinului şi Strehaiei participã la Olimpiada de Religie, la concursul religios judeţean “Ucenicii credinţei”, la concursul de fotografie sacrã “Vârstele luminii” ori la Festivalul oratoric “Sf. Ioan Gurã de Aur”.
Aceste competiţii cu caracter religios au ca scop atât aprofundarea unui domeniu îndrãgit de elevi cât şi formarea şi dezvoltarea unor atitudini pozitive faţã de şcoalã, prin stimularea imaginaţiei şi creativitãţii în procesul de învãţare, specifice orientãrilor didactice actuale.

About autor