Strategia de dezvoltare a judeţului Mehedinţi 2014-2020

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu a participat, alãturi de prefectul Nicolae Drãghia, de primarii din judeţ şi directorii de deconcentrate, la o dezbatere privind strategia de dezvoltare a judeţului Mehedinţi în perioada 2014-2020.
Pe aceastã cale, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, le-a transmis tuturor celor prezenţi ca în cel mai scurt timp sã vinã cu idei clare de proiecte şi investiţii pentru accesarea de fonduri europene care sã ajute la dezvoltarea judeţului.
“Trebuie sã vã spun cã în momentul de faţã Consiliul Judeţean Mehedinţi a depus eforturi semnificative pentru a ajunge astãzi sã lucrãm la aceastã strategie de dezvoltare. Şi cu toate acestea, cu cât am gândi noi mai bine, cu cât am avea idei extraordinare, tot nu ar fi suficient pentru dezvoltarea judeţului nostru. Dumneavoastrã, reprezentanţii instituţiilor deconcen-trare şi a instituţiilor publice din judeţul nostru, vã veţi aduce contribuţia la aceastã strategie cu ideile şi cu proiectele pe care dumneavoastrã le consideraţi oportune pentru instituţiile şi pentru localitãţile pe care le reprezentaţi, pentru cã trebuie sã recunoaştem faptul cã în perioada de finanţare europeanã 2007-2013 şi instituţiile şi unitãţile administrativ teritoriale au fost deficitare la accesarea de fonduri europene. Chiar şi Consiliul Judeţean Mehedinţi, din punctul meu de vedere, putea mai mult în aceastã perioadã şi putea sã atragã fonduri mult mai multe şi pe mai multe domenii de activitate, lucru care nu s-a întâmplat. Noi am încercat, împreunã cu echipa noastrã, sã gândim o diversitate a proiectelor pentru a putea atrage fonduri europene de pe toate programele operaţionale, astfel încât sã contribuim la o dezvoltare în ansamblu a judeţului Mehedinţi. Tocmai de aceea este deosebit de important ca la aceastã strategie sã participaţi şi dumneavoastrã, cu propriul aport, şi aşteptãm în perioada urmãtoare idei de proiecte pe care le aveţi în vedere, pentru a încerca sã accesaţi fonduri europene”, a declarat Aladin Gigi Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Tags:

About autor