Aladin Georgescu preia atribuţiile de preşedinte al CJ Mehedinţi

Consilierii judeţeni, întruniţi luni dupã-amiazã în cadrul unei şedinţe de îndatã, au luat act de încetarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi al lui Adrian Ioan Duicu. Totodatã, prin vot au desemnat unul dintre vicepreşedinţi sã exercite atribuţiile conferite de lege preşedintelui consiliului judeţean.
Şedinţa Consiliului Judeţean Mehedinţi a fost organizatã dupã ce a fost transmis luni Ordinul Prefectului nr. 69/23.03.2015 prin care se constatã încetarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi al lui Adrian Ioan Duicu, prin adresa nr. 2799 înregistratã la CJ Mehedinţi sub nr. 3086.
Agenţia Naţionalã de Integritate a transmis Prefecturii Mehedinţi raportul de evaluare privind pe Adrian Ioan Duicu, din care a rezultat încãlcarea regimului juridic al conflictelor de interese, care a rãmas definitiv prin Decizia nr. 1080/10.03.2015 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Baronul PSD de Mehedinţi este de altfel suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi încã de anul trecut, când a fost trimis în judecatã pentru corupţie.
În 9 mai 2012, Agenţia Naţionalã de Integritate (ANI) anunţa cã Adrian Ioan Duicu, la acea vreme consilier judeţean, se aflã în conflict de interese în materie administrativã. Mai exact, din calitatea de consilier judeţean, Duicu a participat la deliberarea şi adoptarea unor hotãrãri ale CJ Mehedinţi prin care s-a aprobat închirierea unui teren, în suprafaţã de 250 mp, situat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţã Drobeta Turnu Severin, cãtre S.C. ROMRAD-R.M.N. S.R.L., respectiv vânzarea a douã corpuri de proprietate din Municipiul Drobeta Turnu Severin cãtre S.C. ROMRAD-R.M.N. S.R.L, societate în care Duicu deţine calitatea de asociat.
La scurt timp, ca urmare a decizie ANI, prefectul de atunci, Ion Mîţu, a decis încetarea mandatului de consilier judeţean al liderului PSD.
Era pentru a treia oarã când Duicu era demis.
Potrivit legii administraţiei publice locale, în acest caz atribuţiile conferite de lege preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi sunt exercitate de cãtre unul dintre vicepreşedinţi, desemnat de Consiliul Judeţean prin votul secret al majoritãţii consilierilor judeţeni în funcţie.
Cum vicepreşedintele Adriana Bãdãnoiu a declarat încã din deschiderea şedinţei cã nu doreşte preluarea acestor atribuţii, pe buletinele de vot a fost trecut numele celuilalt vicepreşedinte, Aladin Georgescu, cel care de altfel a şi condus pânã acum Consiliul Judeţean Mehedinţi cu titlu interimar.
Toţi cei 20 de consilieri judeţeni prezenţi la şedinţã au votat pentru ca Aladin Gigi Georgescu sã preia atribuţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi. Aladin Gigi Georgescu este cel care conduce cu titlu interimar şi organizaţia judeţeanã a PSD din Mehedinţi, dupã ce Adrian Duicu este cercetat în dosarul de corupţie instrumentat de DNA.
„Preiau atribuţiile unui om pe care l-am respectat şi îl respect, care mi-a fost foarte apropiat şi a avut încredere în mine sã ajung pe funcţia de vicepreşedinte. Îmi pare rãu, dar pe de altã parte trebuie sã mergem mai departe pentru binele Consiliului Judeţean, pentru binele judeţului Mehedinţi şi împreunã cu dumneavoastrã atât timp cât mi-a mai rãmas sã facem în aşa fel încât oamenii care ne-au dat votul şi ne-au trimis în Consiliul Judeţean sã cunoascã şi sã simtã cã prin votul nostru nu facem altceva decât sã realizãm ceea ce îşi doresc”, a declarat Aladin Georgescu, la finele şedinţei.
Aladin Gigi Georgescu va îndeplini aceste atribuţii pânã când Guvernul va decide data organizãrii alegerilor pentru un nou preşedinte de Consiliu Judeţean Mehedinţi. Este însã posibil, datã fiind perioada destul de micã pânã la organizarea alegerilor locale de anul viitor, ca acestea sã nu mai aibã loc.

Tags:

About autor