EXECUTAŢI!

Ţineţi minte imaginile pe care jihadiştii ni le „servesc” la televiziuni, cu câte doi ostatici pregãtiţi pentru execuţie? Cam de aşa ceva au parte parte şi Romulus Vâlcu şi Marius Screciu, viceprimarii unui municipiu abandonat în plasa intereselor politice şi de grup. Dacã în privinţa lui Marius Screciu mai toţi ne aşteptam sã se termine odiseea, ei bine, supriza a venit odatã cu demiterea şi a lui Romulus Vâlcu, un nepot cu delegare de atribuţii de primar, primar care-a luat-o pe urma regretatului Stelicã Sârbulescu, care mai avea puţin şi se „aranja” de o cetãţenie italianã.
Marţi, 27 ianuarie a.c., la ora 1000, Nicolae Veronica Simona şi-a depus demisia din funcţia de consilier local. Deci, 21 de voturi urmau sã hotãrascã soarta „gãrzilor pretoriene” ale lui Costel, primarul Austriei. Absenţii, pe numele lor DIANA MITUCÃ, ELENA BUTUŞINÃ şi MIHAELA GOLEA au pierdut un spectacol pe cinste, cu tãceri abisale, dupã numãratul voturilor, de ziceai cã plânge aisbergul care-a lovit Titanicul, nu alta! Au fost validate douã mandate de consilier local, unul pentru Cristian Harcãu şi celãlalt pentru Nicuşor Şurcã. Deci, per total, 20 de voturi. Şi s-a trecut la… „decapitat” viceprimari. Primul, MARIUS SCRECIU. Care a anunţat cã grupul PSD-UNPR-PC nu participã la vot. Şi cu toate acestea Liviu Nicolicea se pare cã a votat pentru demitere. Pentru cã scorul a fost 13 voturi PENTRU şi 7 NULE, adicã 7 consilieri nu au votat.
Mai stãpân pe situaţie, şi bucuros nevoie mare cã a scãpat de coleg, nepotul Vâlcu nu credea cã e rândul lui. Şi astfel am înregistrat scorul de 12 voturi PENTRU demitere şi 8 împotrivã.
Alegerea viceprimarilor s-a amânat pentru o viitoare şedinţã, dar oricum noi îi ştim, aşa cã nici nu mai trebuie sã vã strofocaţi mintea cu numele lor. Vor fi ANDREI STÃNIŞOARÃ şi LIVIU NICOLICEA.
Perdanţii de azi au dat şi declaraţii, aşa cum şade bine oricui, desigur: „Eu cred cã este un exerciţiu democratic şi pãrerea mea este cã ar trebui mai frecevent sã facem un asemenea exerciţiu, este voinţa Consiliului, conform legii Consiliul numeşte viceprimarii, Consiliul îi schimbã. Nu putem vorbi aici de trãdare sau alte chestiuni de acest gen, vorbim doar de voinţa consilierilor locali. S-a dorit la un moment dat schimbarea ambilor viceprimari de cãtre Consiliul Local. Cred cã cetãţenii ar trebui sã fie mulţumiţi, fiindcã se schimbã doi viceprimari, poate vin alţi viceprimari cu mai multã forţã, cu mai multã poftã de muncã”, spunea Romulus Vâlcu.
„Din pãcate sunt jocuri politice murdare şi trebuie sã o spun public, coordonate de domnul primar Constantin Gherghe, primar care ar fi trebuit sã fie în alianţã cu noi, fãcând parte din UNPR, dar dânsul nici nu a fost aici. Acest lucru aruncã o patã pe administraţia publicã localã din Drobeta Turnu Severin, altele ar fi trebuit sã fie prioritãţile oraşului, prioritãţile cetãţenilor. Din pãcate s-a ajuns la aceastã situaţie, dar cum Dumnezeu nu doarme, domnul primar ar fi vrut ca Vâlcu sã rãmânã, nici el nu a rãmas şi în acest moment administraţia publicã localã este chiar blocatã, neavând niciun viceprimar. Va fi greu de luat anumite decizii, sunt decizii pe care trebuia sã le luãm noi ca şi viceprimari, nu ştiu cum vom ieşi din aceastã situaţie, este pãcat cã s-a ajuns aici, severinenii au dat un vot şi pentru mine ca şi consilier local. Am demonstrat în aceastã perioadã cã mi-am fãcut datoria, cã sunt corect, loial severinenilor, dar aşa au decis consilierii, mergem înainte”, declara şi Marius Screciu, care se contrazice flagrant în privinţa relaţiei cu primarul Gherghe. Mai mult nu comentãm, s-o facã alţii. Pe la televiziuni, desigur!
Marţi, la ora „decapitãrilor”, pe undeva prin Europa asta unitã, probabil cã primarul Gherghe îşi râdea-n gând, cã barbã n-are, de zicala „capul ce se pleacã sabia nu-l taie” şi-şi ascuţea, de zor, discursul gen „eu sunt mic, nu ştiu nimic. Muma mea zicea…”
Şi încã nu s-a terminat totul. O sã vedeţi ce mai urmeazã!

About autor