Bisericã, loto şi bãtaie electoralã la Orşova

Se pare cã alegerile prezidenţiale n-au fost prea interesante pentru mehedinţeni dovadã şi participarea la vot, cu mult sub aşteptãrile liderilor politici. Mai ales dacã avem în vedere locurile fruntaşe ocupate de judeţul Mehedinţi la alegerile anterioare. Nici mãcar pentru Adrian Duicu alegerea preşedintelui nu a fost o mizã, dovadã cã nici nu a solicitat urna ca sã voteze acasã, la Orşova, unde se aflã în arest preventiv. Bunãoarã nici managerii Spitalului Judeţean de Urgenţã Drobeta Turnu Severin nu s-au preocupat pentru ca cei peste 400 de internaţi, unii nedeplasabili, sã poatã vota la cele douã secţii amplasate în sala de conferinţe a instituţiei (secţiile 24 şi 25). Preşedinţii celor douã secţii de votare (Roşoga şi Plãviţu) şi-au exprimat indignarea cã managerii spitalului au refuzat sã întocmeascã liste pentru urna mobilã, deşi li s-a solicitat acest lucru.
Atât la ţarã cât şi la oraş votanţii au ajuns la secţii dupã ce au trecut pe la bisericã, iar în municipiul Drobeta Turnu Severin bãrbaţii, în marea lor majoritate, au trecut întâi pe la loto şi apoi au mers sã voteze.
Dar, parcã este un fãcut ca mai toate incidentele electorale din Mehedinţi sã înceapã la Orşova, oraşul unde ambiţiile politice sunt mai mari decât liderii lor. Douã foste colege liberale, pânã în urmã cu o lunã de zile, s-au luat la „bãtaie”. MIRELA IOVANOVICI, fostã membrã PNL, actualmente preşedinte interimar al femeilor social democrate, consilier PSD în cadrul Consiliului local al municipiului Orşova, a avut nevoie de îngrijiri medicale dupã ce ar fi fost lovitã şi agresatã fizic de cãtre CAMELIA IANCULOVICI, secretarul PNL Orşova.
„Am fost agresatã fizic, m-a luat de gât, tensiunea este foarte mare, am dureri de cap, mi-a dat în cap, în coaste, am fost lovitã peste tot. Am fost sã duc sendvişurile la secţia de votare, împreunã cu colega mea, la secţia 73, şi, fiind în maşinã, am vãzut-o pe doamna IANCULOVICI CAMELIA cã mi-a fotografiat maşina şi numãrul de înmatriculare. Am ieşit din maşinã şi am cerut explicaţii de ce îmi face poze la maşinã, am încercat sã-i iau telefonul, l-a scãpat pe jos, dupã care m-a luat de gât. Nu am cãutat ceartã, ei filmeazã, ei fotografiazã. Era foarte nervoasã, nu a spus nimic, striga cã de ce i-am cerut explicaţii şi i-am reproşat de ce îmi face poze. Aceastã doamnã este de la PNL, eu am avut probleme cu cei de la PNL. Are o urã foarte mare şi s-a rãzbunat acuma. Am fost la poliţie, la urgenţã, la medicina legalã, nu este posibil sã fiu agresatã, eu sunt paşnicã”, ne-a declarat MIRELA IOVANOVICI.
Pentru a asculta şi ce are de spus cealaltã parte am apelat la domnul Dan Ovidiu Papavã, copreşedinte al ACL Orşova, care ne-a declarat: „Nu ştiu ce a declarat doamna consilier Iovanovici, am întrebat colegii mei despre ceea ce s-a întâmplat, nici colega mea, doamna secretar nu se simte bine dupã acest regretabil incident, a dat declaraţii la poliţie, urmând ca ei sã finalizeze aceste cercetãri. Colega mea se dusese cu secretarul sã ducã mâncare şi apã mineralã la colegii noştri din secţiile de votare, iar în momentul în care a ieşit din secţia de votare, doamna consilier Iovanovici a tras de ea, a bruscat-o, a lovit-o şi i-a cãzut telefonul din mânã. A urmat o busculadã între dânsele şi incidentul a degenerat. Este un incident regretabil. Doamna consilier a agresat-o, lovind-o şi dându-i telefonul jos din mânã. Colegul nostru secretar a asistat şi le-a despãrţit pe cele douã colege. Doamna secretar nu se simte bine şi vom vedea în funcţie de ce se va stabili în urma cercetãrilor de la poliţie. Colega mea a suferit nişte traumatisme, dar nu a fost nevoie de internare”.

About autor