Porcul mangaliţã, porcul micului gospodar

Centrul Comercial Cora din municipiul Drobeta Turnu Severin a organizat, în acest weekend, un Târg de Produse Tradiţionale cu participarea a numeroşi producãtori din toate colţurile ţãrii.
Târgul a fost deschis oficial vineri dimineaţa cu Seminarul ,,Produse tradiţionale din rasa Mangaliţa şi Bazna”, seminar la care au prezentat referate dr.ing. Nagy Alexandru, SCDA Turda; ing. Pavel Nefir, Camera Agricolã Judeţeanã Caraş Severin; prof. ing.Carmen Tãtãran şi ing. Ioan Tãtãran, preşedintele fondator al Asociaţiei Producatorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Maramureş, auditoriu fiind elevi ai claselor de industrie alimentarã de la Colegiul Economic ,,Theodor Costescu” din municipiu.
Clienţii Hipermarket-ului Cora au degustat şi cumpãrat produse tradiţionale: de la cârnaţi afumaţi, slãninã, şunculiţã de casã, cotlet de mangaliţã, tobã, caltaboş, cotlet haiducesc, pastramã de berbecuţ etc., oferite spre comercializare de producãtori din Maramureş, dar şi bãuturi spirtoase, dulceţuri, siropuri naturale ş.a. aduse de alţi producãtori din ţarã.
Producãtorii de preparate tradiţionale din carne de porc din Maramureş utilizeazã ca materie primã carnea de porc cu preponderenţã din rasa Mangaliţa şi Bazna, rase a cãror valoare nutritivã şi curativã este superioarã celorlalte rase de suine.
Într-adevãr, la CORA ŞTII DE CE REVII!

Tags:

About autor