Minerii au învins şi aşteaptã banii promişi

Convinşi în ultimul moment sã intre pe teren, fotbaliştii Minerului Mehedinţi au demonstrat, prin jocul prestat în prima etapã a sezonului 2014-2015, cã meritau sã fie plãtiţi în pauza competiţionalã de varã.
Sub privirile celor 250 de spectatori prezenţi, vineri, în tribunele “Municipalului” severinean, componenţii nou-promovatei în Liga a III-a n-au ţinut cont de problemele financare şi au învins cu 2-0 ACSMV Craiova, echipã care îşi disputã meciurile de acasã la Işalniţa.
La Drobeta Turnu Severin, doljenii au evoluat în inferioritate numericã încã din minutul 5, când Gheorghiţã a primit direct cartonaş roşu dupã ce l-a lovit cu cotul pe antrenorul-jucãtor al gazdelor, Boboescu. Minerul a profitat de avantaj şi a deschis, meritat scorul, în minutul 28, prin atacantul Mario Porcescu. În finalul primei reprize, Cristian Boboescu, care trimisese balonul în transversalã la scorul de 0-0, a majorat avantajul, dupã ce a driblat şi portarul.
Echilibrul numeric s-a restabilit în minutul 65, când Ghighilicea a vãzut al doilea cartonaş galben pentru un fault la mijlocul terenului, însã doljenii tot n-au fost capabili sã expedieze primul şut pe spaţiul porţii Minerului, care l-a avut între buturi pe goal-keep-ul de 45 de ani, Adrian Nedelcea! Acesta a evoluat în ultimele sezoane doar în campionatul judeţean din Mehedinţi şi nu mai jucase în ligile naţionale din 2007!
Înaintea meciului, Consiliul Judeţean Mehedinţi a aprobat suma de 100.000 de lei pentru singura echipã de fotbal care reprezintã judeţul în ligile naţionale, dar jucãtorii aşteaptã sã primeascã şi primii bani, în caz contrar urmând sã nu facã deplasarea etapa viitoare, la Pandurii II Târgu Jiu. “Mã bucur, în primul rând, cã am câştigat. Au fost câteva probleme înaintea jocului, dar conducerea ne-a cerut sã fim prezenţi la acest meci. Noi am acceptat, chiar dacã am jucat pe burta goalã, cum se spune. Se pare cã în cele din urmã se vor alãtura echipei şi factorii locali. Am înţeles cã se vor vira ceva bani şi atunci va fi alt tonus. Vom merge mult mai motivaţi la jocul urmãtor”, a precizat Porcescu
Prezent la meci, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a spus cã aşteaptã ca şi Minerul sã contribuie la bugetul clubului, cu o sumã echivalentã celor 33,3 la sutã din procentele deţinute: “Avem obligaţia sã susţinem aceastã echipã, fiindcã e singura care reprezintã judeţul în ligile naţionale. Noi am aprobat suma de un miliard de lei vechi, dar, conform protocolului, trebuie sã vinã bani atât de la Sindicatul Minei Huşnicioara, cât şi de la Primãria Drobeta Turnu Severin. Sper ca în viitorul apropiat sã se plãteascã salariile jucãtorilor şi primele de joc pentru victorii. La cum au jucat în acest meci, eu am mare încredere în ei. Datoria noastrã e sã-i sprijinim atât moral, cât şi financiar”.
În prima etapã, Minerul a mizat pe: Nedelcea – Lupu (Manda 90), Petrache, Marinaş, Iordache – Ghighilicea, Ştefan, Stanciu (86 Ilinca), Prundeanu – Boboescu, Porcescu (89 Enea).

Tags: