SCENA SE MUTÃ ÎN SALA DE CLASÃ!

Ieri (n.r. – marţi), la Liceul de Artã “I. Şt. Paulian” a debutat proiectul cultural “Şcoala Altfel. Ateliere şi spectacole de teatru pentru cei mici”, realizat de Asociaţia “Mişcarea pentru Acţiune şi Iniţiativã Europeanã” şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, proiect ce se desfãşoarã în perioada 20-21 mai 2014 şi se adreseazã în mod direct unui grup de 60 de elevi ai liceelor “I. Şt. Paulian” şi “Ştefan Odobleja” din Drobeta Turnu Severin.
Scopul proiectului este încurajarea participãrii copiilor la activitãţi culturale şi folosirea teatrului atât ca metodã de exprimare artisticã, cât mai ales ca o alternativã utilã şi plãcutã pentru petrecerea timpului liber. Copiii pot explora arta teatralã prin intermediul spectacolelor şi atelierelor interactive. Acest proiect dezvoltã un model de educaţie nonformalã, ce va stimula creativitatea copiilor, construind în acelaşi timp capitalul cultural esenţial pentru adaptarea socialã. În prima zi a proiectului (n.r. – ieri) s-au desfãşurat primele douã ateliere interactive la Liceul de Artã ,,I. Şt. Paulian” cu elevii de clasa a V a şi clasa VII a, sub îndrumarea actorilor Liviu Andrei Vasilescu, Andra Iulia Stoicescu şi Bogdan Finariu, coordonaţi de actorul şi profesorul de teatru Cristian Toma.
Atelierele au cuprins jocuri de atenţie, exerciţii de concentrare şi atenţie distributivã, puterea imaginaţiei etc. şi au fost extem de bine primite de elevi, aceştia fiind încântaţi de cele douã ore petrecute în compania actorilor bucureşteni.
Cel de al treilea atelier interactiv se va desfãşura la Liceul “Ştefan Odobleja” astãzi (n.r. – 21 mai) cu începere de la ora 1000. Evenimentul de încheiere al proiectului “Şcoala Altfel” include punerea în scenã a piesei de teatru “Cerere în cãsãtorie” de A.P. Cehov. Piesa de teatru se va juca în sala de festivitãţi a Liceului de Arte “I. Şt. Paulian”, miercuri, 21 mai 2014, începând cu ora 1730, fiind pusã în scenã de Trupa de teatru “Cristian Toma”, având în distribuţie actorii: Liviu Andrei Vasilescu, Andra Iulia Stoicescu şi Bogdan Finariu, regia Cristian Toma, intrarea publicului la spectacolul de teatru fiind liberã.
“Şcoala Altfel. Ateliere şi spectacole de teatru pentru cei mici” reprezintã continuarea proiectului pilot cu acelaşi nume, derulat de Asociaţia MAIE în Bucureşti, în mai 2013. Prin intermediul acestui proiect, aproximativ 1.000 de copii şi-au dezvoltat cunoştinţele despre teatru şi arta actorului, prin ateliere şi prin spectacole realizate de actorii Teatrului “Masca” din Bucureşti.

Tags:

About autor