Ponta şi Dragnea la Bãlãciţa

Victor Ponta şi Liviu Dragnea au vizitat în dupã amiaza zilei de luni, 5 mai a.c., localitãţile Bãlãciţa şi Gvardeniţa din judeţul Mehedinţi, puternic afectate de inundaţiile produse în ultima vreme.
Premierul Victor Ponta a ajuns cu elicopterul la Vânju Mare, dupã care a mers la Primãria comunei Bãlãciţa, unde, în prezenţa prefectului judeţului Mehedinţi, Nicolae Drãghiea, a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, dar şi a prefectului de Dolj, Marius Deca, a luat act de situaţia prezentatã şi de faptul cã este necesarã o evaluare a pagubelor şi gãsirea de soluţii pentru viitor.
De la Primãria Bãlãciţa, premierul a plecat înspre satul Gvardeniţa, unde a intrat în câteva din cele 50 de gospodãrii afectate de inundaţii. Îmbrãcat în sacou şi încãlţat în cizme de cauciuc, premierul nu a avut rãbdare sã stea de vorbã cu toţi localnicii, care vroiau sã-şi spunã pãsurile. Dupã ce a intrat în câteva gospodãrii a promis cã va trimite alimente şi materiale de construcţii pentru cei afectaţi. Premierul Ponta a cerut, de asemenea, evaluarea lucrãrilor la rigolele de pe marginea drumului din Gvardeniţa, despre care localnicii s-au plâns cã au fost prost efectuate, iar pârâul Desnãţui se umflã, fiind nevoie de lucrãri de lãrgire a albiei, lucrãri evaluate de specialiştii Apelor Române la aproximativ 3 milioane de lei.
„Am vrut sã vin sã vãd cu ochii mei ce au pãţit oamenii. Este foarte clar şi aici, şi în alte zone, cã degeaba curãţã oamenii şanţurile, dacã nu regularizãm râul. Guvernul va aloca “rapid” suma de trei milioane de lei pentru regularizarea râului Desnãţui. Dupã ce regularizãm râul, se va repara şi drumul judeţean, iar oamenii îşi pot repara casele ca sã nu mai vinã apa din nou. Prin lucrarea pe care o facem o sã reparãm problema de acum încolo, ca sã nu se mai întâmple peste doi-trei ani ce se întâmplã acum”, a declarat premierul Ponta.
El a precizat cã vicepremierul Liviu Dragnea va rãmâne în judeţ şi va face o evaluare a pagubelor, iar Guvernul le va trimite sinistraţilor alimente, apã, pãturi, precum şi materiale de construcţie.
La rândul sãu vicepremierul Liviu Dragnea a declarat cã va discuta cu prefectul şi cu preşedintele CJ Mehedinţi, dar şi cu specialiştii Administraţiei Bazinale Ape Jiu despre situaţia creatã la comuna Bãlãciţa, subliniind cã: „Din pãcate, nu s-a fãcut o regularizare riguroasã, acolo unde e cazul trebuie sã facem apãrãri de mal, dar şi sã fie delimitate clar locurile unde se fac subtraversãri”.

Tags:

About autor