USL a dat severinenilor subvenţie de … 2 lei!

Judeţul Mehedinţi se numãrã printre cele 4 judeţe din ţarã unde 80% dintre apartamente sunt încã branşate la sistemul centralizat de încãlzire şi apã caldã, iar în Drobeta Turnu Severin în cursul anului trecut costurile de încãlzire au crescut cu peste 35%.
Bunãoarã, în luna februarie a anului 2013, în Drobeta Turnu-Severin, la un apartament cu douã camere (fãrã repartitoare) factura a fost în jur de 220-230 de lei, iar pentru un apartament cu trei camere factura se situa între 260-280 de lei.
Dupã care, în şedinţa de Consiliu Local a municipiului din luna martie a anului 2013, consilierii USL au decis sã majoreze gigacaloria, de la 208 lei la 240,66 lei, adãugând, totodatã, o subvenţie de… doi lei! În condiţiile în care subvenţia fusese… 20 lei!
Din aceastã cauzã, în luna septembrie a anului 2013, mai mulţi locuitori ai municipiului Drobeta Turnu Severin au renunţat la calorifere, şi asta în condiţiile în care în apartamente aveau montate repartitoare, de teama facturilor prea mari la cãldurã.
Cererile de debranşare s-au înmulţit, vina constituind-o scumpirea gigacaloriei, dar şi datoriile din urmã la asociaţiile de proprietari, care se ridicã la peste 300de miliarde de lei vechi.
De precizat cã un apartament cu douã camere, al cãrui proprietar nu a montat repartitoare, a plãtit în luna noiembrie 2013 suma de 152 lei, iar în luna decembrie 338 lei, în timp ce la un apartament cu trei camere, factura pe luna noiembrie a fost de 180 lei şi în luna decembrie de 400 lei. Situaţia se modificã puţin în cazul apartamentelor cu repartitoare, dar diferenţa nu este prea mare: pentru un apartament cu douã camere factura a fost în luna noiembrie de 60 de lei, iar în luna decembrie de 128 lei. În timp ce la un apartament cu trei camere, facturile au crescut, de la 80 lei la 234 lei.
La un apartament cu douã camere şi repartitoare, factura pe luna decembrie a ajuns şi la 265 lei, în cazul a douã persoane, iar la patru persoane factura a fost de 400 lei, iar la un apartament cu trei camere, o persoanã a plãtit 227 lei factura pe luna decembrie.

Tags: ,

About autor