„Duicu nu e om politic, e om de afaceri”

Profitând de faptul cã Ion Mâţu nu numai cã nu s-a mai întors, dar ne şi ignorã, Dana Trancotã a (re)venit în arealul conferinţelor de presã, de astã datã din postura de şefã a femeilor pedeliste. Nu comentãm, deocamdatã, gusturile politice ale doamnei, cã nu-i frumos sã te bagi în ciorba altcuiva, mai cu seamã când fierbe. Şi fierbe rãu de tot, de la un timp, şi pe feisbuc, doamna Dana Drancotã, fierbe împotriva lui Adrian Duicu de zici cã Marius Bãlu e-n concediu sau a obosit.
Prima conferinţã de presã a doamnei Trancotã a avut loc la sediul PDL marţi, 29 octombrie a.c., şi a cuprins patru mari teme: prima legatã de greva din învãţãmânt şi de depolitizarea acestuia, care trebuie sã fie un deziderat pentru toate guvernãrile (şi aici am observat cã, în multe privinţe, Dana Trancotã îi dã lecţii şi Doiniţei Chircu, la fel de aprigã, la vremea ei, şi la fel de pedelistã, desigur!). A doua temã s-a referit la chestii legate de proiectele lui Marius Bãlu, începute, şi terminate de Duicu şi de PSD. Punctele trei şi patru au oferit sarea şi piperul acestei conferinţe, pentru cã s-au referit la ce panglici a mai tãiat Adrian Duicu şi la ce panglici a uitat sã mai taie Adrian Duicu. Cu referire directã, desigur, tot cãtre propaganda de partid care-i ridicã „osanale” aceluiaşi Duicu. Dana Trancotã îl combate pe Duicu, la obiect, astfel cã putem spune cã vocea opozantului Marius Bãlu nu lipseşte din arealul local nici când e plecat din oraş.
Pentru viitor am înţeles cã Dana Trancotã nu va sta la aceeaşi masã politicã, nici acum şi nici în 2016, cu Adrian Duicu, „pentru cã nu este om politic, este un om de afaceri”. În privinţa liberalilor, cicã nu şi-au gãsit drumul pe care a luat-o sãgeata, deci presupunem cã, de fapt, la PNL nici nu se mai ştie cine trage cu arcul… Alte formaţiuni politice nu mai conteazã.
Bine ai (re)venit, Dana Trancotã, şi sã sperãm cã dedulcirea la poftele Puterii nu-ţi vor face cu ochiul. Nu te lãsa ispititã de acest Adrian Duicu, un lider care, dacã n-ar exista, n-ar exista nici opoziţie! Of-of-mãi-mãi!…

Tags: ,

About autor