“Severinul nu va avea probleme cu cãldura şi apa caldã…”

Pentru cei care se uitã prea mult la RTS, “post de televiziune care dezinformeazã şi alarmeazã severinenii”, Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean, alãturi de Paul Ivaşcu, consilierul directorului RAAN şi Constantin Mitroi, directorul Exploatãrii Miniere Husnicioara a organizat o conferinţã de presã cu referire la faptul cã în aceastã iarnã municipiul nu va avea probleme legate de furnizarea agentului termic necesar încãlzirii locuinţelor. “Severinul nu va avea probleme cu cãldura şi apa caldã şi fac un apel la populaţie sã nu-şi mai facã probleme în acest sens. Am vãzut pe mai multe canale de ştiri cã nu ştiu ce urgie îi paşte pe severineni la iarnã. Nu-i adevãrat, pentru cã stocul de cãrbune pentru termocentralã a fost asigurat. Este vorba de o cantitate de 250.000 de tone, contractatã printr-un document semnat de Complexul Energetic Oltenia şi administratorul judiciar de la RAAN. Cei de la mina Husniciora vor livra 7.000 de tone de cãrbune pe zi din stocul de circa 40.000 de tone. La Mina Husnicioara minerii îşi vor relua activitatea mai devreme. Nu vor reveni din şomaj pe 15, ci mai devreme. A fost stabilit şi un grafic, cei de la Husnicioara trebuie sã asigure 160.000 de tone din cantitatea de cãrbune, iar restul pânã la 240.000 va fi asigurat de la Mina Ploştina, din zona Motru. În ceea ce priveşte plata, condiţia este sã se asigure 30 % din valoarea totalã a cantitãţii de cãrbune, lucru cu care administratorul judiciar a fost de acord şi va face plata pânã în data de nouã, sunt banii. Sunt banii şi pentru CFR, sã plãtim şi CFR-lui datoria existentã pentru ca sã fie deblocat transportul pânã miercuri, data când vom începe sã transportãm cãrbune de la Motru. Problema a fost rezolvatã dupã discuţiile la minister, la primul ministru, pentru cã implicarea aceasta politicã a fost pânã sus. Nu a fost uşor, recunosc, dar eu sunt un om responsabil. De populism şi populişti e plinã lumea!”, sublinia Adrian Duicu.
“Termocentrala este pregãtitã sã furnizeze cãldurã”, a declarat şi Paul Ivaşcu, consilierul directorului RAAN, “chiar de astãzi s-a început livrarea de agent termic în oraşul dumneavoastrã, la un punct termic pe strada Plevnei. Urmeazã Spitalul Judeţean şi liceele. Vom putea sã respectãm şi acel algoritm conform cãruia scãderea temperaturii sub zece grade mai multe nopţi şi vom putea furniza cãldurã fãrã probleme populaţiei”.
Datoria Asociaţiilor de proprietari cãtre RAAN este de 35 de milioane de lei.

USL a validat mandatul de primar al lui Gherghe

Provocat sã lãmureascã incidentul cu plecarea primarului Gherghe din sala de şedinţã a Consiliului local, Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean, a oferit amãnunte surprinzãtoare pentru cei prezenţi în salã în timpul unei conferinţe de presã.
„Primarul Gherghe a avut şi are sprijinul USL în Consiliul local. Parteneriatul cu primarul Gherghe nu este în niciun fel afectat. Cu privire la punctul 14 şi la celelalte puncte de pe ordinea de zi din sala de şedinţã eu cred cã Marius Screciu a fãcut bine ce a fãcut, a fost de partea legii. Vreau sã fiu mai direct, problema este în felul urmãtor, domnul Gherghe, pe lângã faptul cã este un bun administrator este şi un bun om politic, dar nu vrea sã arate acest fapt. În momentul când a plecat din salã a încercat soliditatea USL la nivel local, a verificat treaba asta. Cu privire la punctul 14, pãrerea mea este cã n-a fost decât un joc de gleznã, dar îi înţeleg abilitatea şi îi respect abilitatea… (…) Nu l-a validat ca primar pe domnul Gherghe PDL, ci USL, USL l-a validat ca primar, dupã toate documentele fãcute în instanţã şi toate recursurile fãcute de PDL sã nu fie validat, dar USL l-a validat ca primar… (…) Eu i-aş spune sã nu mai facã greşeala asta, sã participe la şedinţe în continuare şi sã fie mai responsabil… (…) Nu primarul conduce primãria, ci Consiliul local conduce Primãria, prin vot, majoritatea din Consiliul local.
Şi la Severin majoritatea este a USL-ului…”, declara Adrian Duicu.

Tags:

About autor