FEŢELE PRIMARULUI GHERGHE

Probabil cã am fi asistat, luni, 30 septembrie a.c., la aceeaşi şedinţã de Consiliu local, cu ridicãri de mâini şi aprobãri pe bandã rulantã, numai cã n-a fost sã fie. Spiritele, dacã le putem spune aşa, s-au încins de la retragerea de pe ordinea de zi a mai multor proiecte, dar, din pãcate, numai la unul s-a ridicat domn primar Gherghe şi a plecat. De ajuns ca sã catalogãm acest gest drept şocant, de-a dreptul senzaţional, mirabolesc chiar! În fapt, viceprimarul Marius Screciu, având în vedere respectarea legalitãţii, a solicitat plenului sã fie retrase de pe ordinea de zi proiectele de hotãrâre referitoare la concesionãrile de terenuri, pe motiv cã este în vigoare o lege şi pânã la data de 20 decembrie a.c. nu se mai poate concesiona nici o bucatã de pãmânt, ocazie cu care se face şi o inventariere a acestora.

Şi, pe fondul problemei subvenţionãrii gigacaloriei, problemã ridicatã de pedelişti, gestul primarului a prins foarte bine, de parcã am fi în campanie electoralã. Se pregãteşte primarul Gherghe de un nou mandat la Primãria municipiului şi noi nu ştim? Parcã ştiam cã a declarat cã se opreşte la douã mandate, suficient pentru orice primar ca sã fie apreciat la adevãrata lui valoare de cãtre concetãţeni. Mai conteazã acest lucru?

„Pânã la urmã nu aş avea nimic împotriva unor propuneri vizavi de concesiuni, dar sã nu se înţeleagã de aici cã aş avea vreun interes personal. Este vorba de o investiţie de mai mult de 100.000 de euro pe domeniul public. Am adus fonduri europene de câteva zeci de milioane de euro, iar de un an şi ceva este o situaţie mai specialã, ca sã zic aşa. Dacã daţi cu piciorul la o investiţie de 120.000 euro şi la crearea a 10 locuri de muncã e treaba dvs., eu vã doresc succes şi plec”. Şi a plecat domn primar, adicã a pãrãsit sala de şedinţã şi nu a mai revenit.

Viceprimarul Marius Screciu, hotãrât, a replicat, având în vedere trecutul: „eu nu mai susţin asocierile”. Şi aici s-a referit la cele douã asocieri ale executivului Primãriei pentru Plaja Drobeta şi Centrul de agrement Valea lui Dinu. Acum, aceastã asociere a Consiliului Local în participaţiune cu SC MAX FOOTBAL SRL, în vederea realizãrii unei baze sportive şi de agrement pe insula din vecinãtatea Pãdurii Crihala nu a mai fost aprobatã şi datoritã reglementãrilor legale în vigoare amintite de viceprimarul Screciu.

“Spectacolul” oferit gratis de primar ne face sã ne întrebãm ce mai poate însemna moralitatea în politicã şi administraţie, o administraţie din ce în ce mai mult orientatã nu spre folosul cetãţeanului, o administraţie menitã sã “plãteascã poliţe” celor care nu-s de acord cu ea. Acum ceva vreme, primarul Gherghe lãuda echipa uselistã de la municipiu şi judeţ, realizãrile guvernului Ponta şi sprijinul nemijlocit… Acum, pãrãseşte sala de şedinţã nervos cã viceprimarul Screciu îi cere sã respecte o lege!

Deci, nu a fost nimic şocant, sã te dea pe spate, la şedinţa de Consiliu local. Poate am vãzut, cu aceastã ocazie, încã o faţã a primarului Gherghe. A câta, oare?

Tags: ,

About autor