Fostul erou al Europei Libere din ‘89 şi pensia fantomei

Tocmai ce mã dumirisem cum e cu „ciorba reîncãlzitã, cu looserii de profesie, care au luat bãtaie, şi cu ţuţãrii preşedintelui”, cînd o nouã lege ţinteşte buzunarul cetãţeanului. Înainte de a merge în instanţã, treci obligatoriu pe la mediator. Fie cã divorţezi sau vrei sã te judeci cu megieşul pentru uluca ruptã din gard, medierea e obligatorie, altfel rişti amenzi usturãtoare. Peste noapte au apãrut 8.000 de mediatori în toatã ţara. Altã categorie de încasatori de bani. Tot aşa, ca ciupercile dupã ploaie, au invadat naţiunea bancherii şi recuperatorii. Taxe, suprataxe şi molii înmulţite pe lamelã capitalistã. Pe vremea rãposatului, „medierea” de azi se chema „Comisia de împãciuire”, şi nu costa nicio para. Era o încercare realã de împãcare a pãrţilor. Politicienii n-au în cap decît modalitãţi de golire eficientã a buzunarelor noastre. Tot ce aduce bani pentru prosperitatea trîntorilor devine lege.

Guvernul dã cu o mînã la pîine şi jumuleşte cu cinzeci de mîini prin noile taxe, iar firma germanã „Syborg Informationssyteme”, implicatã într-un scandal de interceptãri ilegale, care la un tîrg I.T. se lãuda cu cel mai performant sistem de monitorizare, s-a ales cu 600.000 de euro de la Poliţia Românã, în baza unui contract, pentru un sistem ce urmeazã sã fie livrat la începutul lunii septembrie şi care, oficial, se va ocupa de localizarea telefoanelor mobile. Dar neoficial? Firma a fost acuzatã cã „sub acoperirea unui sistem de localizare a vîndut poliţiei germane instrumente care permiteau ascultarea telefoanelor, interpretarea datelor, citirea email-urilor, a discuţiilor de pe chat şi aşa mai departe”. Parcã din 2010 devenise obligatorie, la noi, Legea ascultãrii aproapelui. Toţi providerii şi cabliştii au fost obligaţi sã monteze la intrarea în sistemul lor nişte „cutiuţe negre”. Mai mult, compania este acuzatã cã ar fi negociat livrarea unor astfel de sisteme şi cãtre fostul dictator libian Muammar Gaddafi. Atunci, cum sã nu fie plasatã Angela Merkel pe primul loc în sondaje, înainte de alegerile care vor avea loc pe 22 septembrie! Sau sondajele sînt mãsluite ca peste tot? Vom trãi şi vom vedea.

Douã avioane strãine au încercat sãptãmîna trecutã sã intre în spaţiul aerian al ţãrii noastre. Şi nu sînt primele. Somate de aviaţia militarã de vînãtoare românã, piloţii strãini au ales altã rutã. Ale cui erau jucãriile care încercau sã zboare pe cerul Patriei noastre? Sã ne rãspundã ministrul M.Ap.N.! Trebuie sã ştim şi noi cine ne priveşte de sus. Americanii, ruşii sau ungurii? Potrivit proverbului, cîinele moare de drum lung şi prostul de grija Ardealului, înseamnã cã nu antiromânul Tökeş e bãiat deştept, ci guvernanţii de pe Dîmboviţa, pentru cã de peste 23 de ani vorbesc limbi strãine, tatoneazã reacţia popularã, apoi fac treaba murdarã. Dupã cum evolueazã evenimentele, nu m-ar surprinde sã conlucreze cu Satana în sutanã la restabilirea dominaţiei – de ce nu, chiar a ocupaţiei maghiare în Transilvania. Mai e puţin pînã la 30 august, ziua celui de-Al doilea arbitraj sau Diktatul de la Viena, prin care România a fost silitã sã cedeze în favoarea Ungariei horthyste aproape jumãtate (43.492 km²) din teritoriul Transilvaniei. Ar însemna încãlcarea legilor supreme şi uzurparea drepturile cîştigate în istorie cu sînge românesc. Dupã ce a pîngãrit sutana şi s-a fãcut deseori de rîsul lumii în Parlamentul European, se pare cã nimeni nu-l mai ia în serios! Ãsta-i popã? Fereascã Dumnezeu! Mai bine şi-ar face milã un preot sã-i facã o exorcizare! Tökeş nu mai e spionul activ, eroul Europei Libere din 1989. E un cal de bãtaie expirat, dar fericit cã e lãsat în pace sã mai necheze la tribunã.

Ce se predã la Universitatea aia de varã de la Tuşnad? Pãi, ştiinţele hortiste, neofasciste, iredentiste ale revizionismului maghiar. Protectoratul asupra Transilvaniei dupã modelul Tirolul de Sus, cerut de rãspopitul europarlamentar, e demn de bancurile cu bulã. În Transilvania românii sînt majoritari. La fel şi proditorii Mihai şi Pacepa. Primul Mihai ne-a vîndut ruşilor, al doilea Mihai, „agent al ruşilor, care a dat cea mai cruntã loviturã spionajului românesc”, a fost degalonat cu argumente serioase de cãtre istoricii Cristian Troncotã şi Larry Watts, dar susţinut cu aplomb tismãnesc de te miri cine. De dincolo de moarte jinduia dupã pensie de la statul român. O mare dilemã româno-americanã, care ar trebui sã nu-i dea pace premierului, cum nu i-a dat nici Haysamm. Pe ce adresã a virat statul român pensia fantomei? Reabilitarea judecãtoreascã, cu ochii închişi, a trãdãtorului şi repunerea acestuia în drepturile de pensionar militar al statului român, a trezit instituţia plãtitoare din anestezia injectatã de politicã şi justiţie. Cererea instituţiei, prin care pensionarul Ion Mihai Pacepa trebuia sã facã dovada cã se aflã în viaţã, a rãmas fãrã rãspuns. Am pentru guvernaţi o temã de vacanţã: elucidarea dubiilor cu privirea la comiterea unor falsuri ce aveau ca scop reabilitarea lui Pacepa, demascarea autorilor fraudei şi recuperarea pensiei plãtite fantomei. Deşi i se iau interviuri regizate pentru copiii autişti, cei avizaţi, trecuţi prin dîrmon, afirmã cã e „dus” demult. Pînã una alta, factura celor şase ani de cînd România se pregãteşte sã intre în spaţiul Schengen, respectiv din 2007 şi pînã în prezent, ne-a costat peste 1 miliard de euro. Bani de buzunar pentru gãşcarii U.E., nu-i aşa? Era sã uit cã recentul (r)acord cu F.M.I. a mai emis o perlã, ca nouã sursã de jupuit. Pe cine, anume? Pe româncele casnice, pe care le va obliga sã plãteascã impozit… pe statul acasã. Dar despre aceastã monstruozitate, în curînd. Pînã atunci, faceţi Crucea mare cã Skaraoţki-i neînfricat şi are în plan sã ne impoziteze mersul pe jos, dormitul, mestecatul, tusea şi sforãitul. Cam astea au mai rãmas neimpozitate.

Maria Diana Popescu, Agero www.agero-stuttgart.de

 

Tags:

About autor