Şmecherii şi scrisori secrete

Mãi, sã fie! Aud şi eu pentru prima datã un premier afirmînd cã la nivelul aparatului administrativ central „e o sclerozã totalã”! Mai întîi sã vedem reforma realã propusã, adicã reducerea la jumãtate a funcţionarilor publici, care taie frunze la cîini! De astfel de declaraţii publice e plin podul românului! E ca şi cum N.A.S.A. ar face public faptul cã din 2020, sã zicem, vom merge cu liftul spaţial pe Marte. Deşi sînt şi ei convinşi cã bat cîmpii, pentru cã era cosmicã s-a cam prãpãdit fãrã succes. S-au cheltuit munţi de bani pentru ratãri: nici un profit de pe Lunã, nici de pe asteroizi, nici de pe alte planete. Başca întîlnirea cu extratereştrii. Ca sã aduci un pumn de minereu rar de pe un corp cosmic, costã de mii de ori mai mult decît l-ai obţine prin sintetizã pe Pamînt. Costurile, distanţele, toate fac din problema explorãrii spaţiului un excelent subiect pentru povestiri S.F. şi atît. Sã fim mulţumiţi dacã activitãţile spaţiale vor îmbunãtãţi comunicaţiile prin satelit şi vor evita coliziunile cosmice cu impact asupra Terrei. Restul e politicã de rãzboi şi globalizare.

Aşadar, cum şmecheria politicienilor mioritici e de nevindecat, veşnicã şi atotstãpînitoare, experţii în modificarea Constituţiei vorbesc despre un „preşedinte notar” şi o „republicã parlamentarã”. Se vede de pe Marte cã cei din fruntea bucatelor naţionale îşi aranjeazã ploile cu ajutorul ei! Parlamentarii vor avea imunitate sporitã, adicã cenuşã groasã pe turtã, iar şeful statului puteri limitate. Este oficial! Ca şi trecerea la euro! B.N.R. a cerut introducerea monedei euro în noua Constituţie.

Bucurie mare, nu-i aşa? Chiar în sediul B.N.R. strategul alogen american, nãscut la Budapesta, George Friedman, preşedinte al Stratfor, afirma: „Bine cã nu sunteţi în zona euro. Nu intraţi acolo!” Are dreptate! Ce-i lipseşte chelului? Tichia de mãrgãritar. Vom sãrãci de tot! Preţurile se vor umfla, iar salariile vor fi mai neputincioase. Vom fi servitorii de frunte ai organismelor mondiale care ne vor folosi dupã bunul plac. Probabil am fost promişi în acest scop prin scrisori de acreditare. La fel ca în scrisoarea gãsitã de poliţie în apartamentul şefei F.M.I: „Folosiţi-mã aşa cum credeţi cã e mai bine!”. Lagarde îi informa pe Nicolas Sarkozy cã o poate „folosi” la treburile „casnice”. Despre scrisoarea-jurãmînt, descoperitã în timpul percheziţiei efectuatã în luna martie la apartamentul din Paris al şefei F.M.I, Christine Lagarde (foto), şi fãcutã publicã în „Le Monde” abia acum, la trei luni de la data percheziţiei, am scris la vremea respectivã în editorialul „Aşteptam de mult pe la gard”.[1]

„Sînt alãturi de dumneavoastrã”, scrie Lagarde, „pentru a vã sluji proiectele pentru Franţa. Folosiţi-mã aşa cum credeţi ca e mai bine pentru acţiunile dumneavoastrã. Dacã decideţi sã mã folosiţi, am nevoie de dumneavoastrã ca ghid şi susţinãtor. Fãrã ghid, voi fi ineficientã. Fãrã susţinãtori, nu voi fi plauzibilã”. Scrisoarea a fost gãsitã în cazul dosarului Bernard Tapie, şefa F.M.I. fiind bãnuitã cã a contribuit la victoria acestuia într-un litigiu ce i-a adus 400 de milioane de euro. Scrisoarea mai precizeazã cã, Lagarde nu are „ambiţii politice personale” şi cã, spre deosebire de anturajul lui Sarkozy, „nu are dorinţa de a fi un servitor ambiţios”. Vedeţi cum cei de la vîrful planetei se servesc pe furiş între ei? Iatã de ce vin întotdeauna cu pãreri critice! Pentru cã atitudinea criticã obiectivã, argumentatã şi mãsuratã, invitã la diferenţiere între adevãr şi manipulare, între scop şi finalitate. Vedem destul de clar cã politica, în orice colţ al lumii, e un maidan, unde bat mingea în neştire şi servitute tipologii umane divers colorate. Ca şi la noi, de altfel. Şuturile sau golurile trase în poarta adversarului se înscriu în „estetica corupţiei”, a blatului şi n-au nimic de-a face cu spiritul românesc, fiind de fapt glorificarea unor interese personale sau ale grupurilor care frecventeazã o atare cocinã ideologicã sectarã.

Focalizarea falşilor salvatori ai naţiunii, a falselor evenimente petrecute pe scena mare a politicului, proliferarea ştirilor îndoielnice, manipularea şi întreţinerea confuziei dintre sfera fabricatã a nonvalorilor şi zestrea realã, urmãresc anihilarea rezistenţelor critice-protestatare şi, în mod special, reducerea la tãcere sau cenzura drasticã a valorilor românismului.

Cît de uşor îi lãsam sã ne încovoie demnitatea şi verticalitatea româneascã, pentru a accepta sclavia şi civismul de consum, ornamental şi nefast! Cum muşterii noştri au depãşit decenţa şi nu mai valoreazã nici cît o ceapa degeratã, ar trebui evacuaţi din orice funcţie de decizie! Unde sînt diplomaţii de carierã? Intelectualii de la care generaţia tînãrã sã preia ştafeta dragostei de patrie şi popor? Unde sînt cei care ar trebui sã facã politica naţiunii române? Figurile acestea din rotativa Puterii, aceleaşi de douãzeci şi trei de ani, au dat atîtea palme nãucitoare identitãţii noastre, au generat doar scandaluri de top şi şi-au sporit nemãsurat averile! Desigur, ei au dreptul sã facã orice cu viaţa lor! S-o arunce în hãu, dar li se interzice asasinarea poporului român, începutã în urmã cu aproape un sfert de veac!

Maria Diana Popescu    http://www.agero-stuttgart.de

Tags:

About autor