OLIMPIENII, CÎINI FÃRÃ STÃPÎN

Bronzaţi şi cu cîteva kilograme în plus, parlamentarii s-au întors din vacanţã în cuiburile de pluş ale palatului, fãrã chef de lucru, dar cu aceeaşi poftã de sfadã, deşi în sertare zac sute de legi ce se vor adoptate de prin douã mii şi ceva. Regionalizarea şi revizuirea Constituţiei sînt nişte gogomãnii mai mari decît Casa Poporului, iar iniţiatorii nu trebuie priviţi cu umanitate, pentru cã marşeazã pe împãrţirea, ca pe un tort, a naţiunii. Ne aşteptãm la mãsuri punitive pentru urmãtoarea perioadã, şi nu ştiu de ce gîndul îmi zboarã la mãsurile luate de proprietarul unui magazin de cosmetice din China, care şi-a obligat angajaţii sã meargã în patru labe în public. A motivat el, pentru a le testa capacitatea de rezistenţã. Dacã tot mergeau în patru labe, de ce nu s-a gãsit cineva care sã sarã la gîtul patronului şi sã-l muşte. În loc sã fie numãrate craterele din asfalt sau şcolile care abia mai stau în picioare în satele româneşti, statisticienii socotesc cît au cheltuit românii de sãrbãtori, cît au cîştigat marcheturile, cîţi hectolitri de vin s-au bãut, cîţi români înecaţi cu sarmale sau îmbãtaţi au ajuns la urgenţe. Toate acestea, la vedere, exagerate, pe ecrane.

Nu vã uitaţi la ce spun televizoarele despre români! Românul ştie sã munceascã, ştie sã se şi distreze, inteligenţa, cumpãtarea şi omenia fac casã bunã cu românul. El a plãtit şi plãteşte cu vîrf şi îndesat oalele sparte de clasa politicã şi locul de sub scara UE. „Statisticienii” ar trebui sã insiste mai mult pe milioanele de euro cheltuite pe studii de fezabilitate, pe faptul cã statul cheltuieşte anual pe drumuri naţionale şi autostrãzi la fel cît a costat Casa Poporului, deşi ele nu-s decît pe planşete. „Adevãratul patriot este cel care-şi apãrã Ţara împotriva guvernului sãu” – Mihai Eminescu. Deci, nu renunţaţi la conştiinţã! Nici la dragostea de Ţarã! Nu renunţaţi la naţiune în favoarea federalizãrii confiscãtoare! Luptaţi pentru drepturile şi libertãţile voastre! „Olimpienii” şi-au dezvoltat o adicţie (practic, un mecanism de dependenţã ca şi la droguri, cofeinã, alcool sau nicotinã) pentru dominare şi distrugerea identitãţii naţionale, pentru demolarea oricãrei industrializãri, pentru suprimarea oricãrei dezvoltãri ştiinţifice, pentru controlul asupra învãţãmîntului şi sãnãtãţii şi populaţiei. „Olimpienii” regleazã cum vor scala aparatului mondial de acaparare, roţile crizei globale şi aşa-zisele mãsuri de austeritate sau antiteroriste.

Lucruri noi se întîmplã pe planetã şi în Ţarã. Din mai a intrat în circulaţie noua bancnotã de 5 euro, a cãrei înfãţişare se cosmetizeazã pentru prima datã. Noul model, cu elemente superioare de siguranţã, va circula în paralel cu vechea bancnotã pe parcursul urmãtorilor ani, care îşi va pãstra însã valoarea pe termen nelimitat şi va putea fi preschimbatã oricînd la bãncile centrale naţionale din zona euro. De pe bancnota de 5 euro, personajul mitologic Europa priveşte neputincios cum suprafeţe mari de teren agricol de pe continentul Europa sînt şi vor fi acaparate de speculatori şi cumpãrãtori bogaţi, în acelaşi mod ca în ţãrile aflate în curs de dezvoltare. Fermierii locali sînt eliminaţi de pe piaţa tranzacţiilor cu terenuri agricole de „corporaţii chineze în Bulgaria, de fonduri suverane bogate şi fonduri speculative din Orientul Mijlociu în România, de oligarhi din Rusia şi companii imobiliare specializate în tranzacţii cu terenuri agricole”, cu toţii atraşi de subvenţiile consistente oferite de Politicile Agricole Comune ale U.E., scrie The Guardian.

Altã bancnotã celebrã a lumii îşi va schimba înfãţişarea cu data de 8 octombrie 2013  Rezerva Federalã din SUA a redesenat bancnota de 100 de dolari cu noua „faţã” a lui Benjamin Franklin. Perioada de înlocuire ar putea fi destul de lungã, avînd în vedere cã vorbim despre cea mai rãspînditã bancnotã. Revenind în Ţarã, de la începutul lunii mai, A.S.F., o altã gãselniţã contraproductivã de cheltuit bugetul, a preluat atribuţiile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private din România. Autoritatea pentru Supravegherea Financiarã este condusã de 17 barosani purtãtori de carnete de partid, cu mandat pe 5 ani. Pe scurt, ei pot acorda, suspenda sau retrage autorizaţii în domeniul non-bancar, pot controla activitatea pieţei de capital, sectorul asigurãrilor şi cel al pensiilor private, domenii în care se ruleazã anual, aproximativ 15 miliarde de euro. Pentru efortul lor deosebit au lefuri de invidiat, la nivelul guvernatorului benere, adicã peste paisprezece mii de euro lunar. Başca puzderia de birocraţi ai noului organism, şi ei cu cîteva mii de euro pe lunã. De parcã banii noştri ar ieşi ca şuruburile de la strung, fãrã prea mare efort sau responsabilitate. O altã mega-afacere, de unde vor rezulta alţi îmbogãţiţi la minut. Cum este de pildã şi afacerea de milioane de euro a cîinilor fãrã stãpîn. Bani încasaţi de firmele desemnate de primãrii pentru gestionarea animalelor. Cu toate acestea, mii de persoane sînt muşcate anual pe strãzi. Dacã n-ar mai fi maidanezii, firmele astea ar mai primi bani de pomanã de la guvern? E contraindicat sã-i sterilizeze. Dupã aia ce mai fac? Cum îşi mai justificã obiectul muncii? Potrivit unei investigaţii realizate de „Rise Project”, în marile oraşe din Ţarã s-a dezvoltat o industrie subteranã a cîinilor, controlatã de afacerişti controversaţi şi toleratã de autoritãţile locale.

Maria Diana Popescu, Agerowww.agero-stuttgart.de

 

Tags:

About autor