Organizaţia municipalã a PNL Drobeta Turnu-Severin a rãmas fãrã sediu, dupã ce Primãria municipiului a procedat la evacuarea chiriaşului sãu. Primãria, în calitate de proprietar al imobilului, spune cã PNL a încãlcat mai multe prevederi din contract.

Evacuarea din sediu s-a fãcut marţi dupã-amiazã, la faţa locului fiind prezent din partea Primãriei Drobeta Turnu-Severin, viceprimarul Romulus Vâlcu, cel care a fost exclus din PNL Mehedinţi la sfârşitul lunii mai a.c.

Potrivit edilului, PNL Mehedinţi a fost sancţionat, luni, cu suma de 50.000 de lei pentru lucrãri în interiorul sediului fãrã autorizaţie de construcţie, iar a doua zi s-a trecut la evacuare.

„Toatã lumea trebuie sã respecte legea. Ieri (luni, 10 mai 2013-n.r.) a fost întocmit proces-verbal de sancţionare contra-venţionalã fiindcã s-au adus modificãri şi s-a construit în sediu fãrã autorizaţie de construcţie, fãrã certificat de urbanism. De menţionat cã proprietar pe acest spaţiu este Primãria muncipiului. Mai mult decât atât astãzi (luni-n.r.) ne aflãm la evacuare întrucât conform contractului de închiriere aveau nişte obligaţii asumate, printre care şi plata chiriei. Nu s-a plãtit nici chiria de 18 luni ori, potrivit contractului pentru neplata chiriei mai mult de trei luni, articolul 8 prevede cã este titlu executoriu şi se procedeazã la evacuare. Datoria este în jur de 800 de lei, dar trebuie reţinut faptul cã aceastã chirie este foarte micã, undeva în jur de 20 de lei pe lunã. Nici mãcar aceşti 20 de lei nu au fost plãtiţi şi aşa cum vã spuneam mai mult decât atât s-a schimbat şi destinaţia, în sensul cã a fost pentru organizaţia municipalã a Partidului Naţional Liberal şi acum este cabinet parlamentar”, a precizat viceprimarul Romulus Vâlcu.

australian pokies

În jurul orei 15,20, pe strada I.C. Brãtianu, lângã o terasã cochetã din buricul Severinului, şi-a fãcut apariţia un tractor cu mai mulţi muncitori ai primãriei. Au venit înarmaţi cu tot felul de bormaşini şi alte scule necesare deschiderii uşii de acces în sediu. De pe margine totul era supervizat de alţi angajaţi tesa ai Primãriei de la serviciul urbanism, dar şi câţiva poliţişti comunitari. Din partea PNL Mehedinţi, nu a fost nimeni prezent, astfel cã muncitorii şi-au pus în lucru bormaşinile şi în câteva minute au spart yala. În interior nu era decât un dulap, astfel cã nu prea fusese nevoie de tractor. S-a încheiat un proces verbal de cãtre reprezentanţii primãriei, dupã care s-a trecut la schimbarea yalei.

Concret, Primãria oraşului a imputat liberalilor mehedinţeni cã nu şi-au plãtit chiria, cã au realizat lucrãri la faţada sediului şi cã au construit un perete despãrţitor în interiorul spaţiului fãrã acordul proprietarului şi cã acolo se amenaja cabinetul parlamentar al deputatului PNL, Mihai Stãnişoarã.

De cealaltã parte, Mihai Stãnişoarã considerã cã tot ceea ce s-a întâmplat este „un abuz fãrã precedent al Primãriei Drobeta Turnu-Severin împotriva unui partid politic”. În calitate de parlamentar PNL, i se pare firesc sã-şi amenajeze cabinetul în sediul organizaţiei PNL Turnu Severin.

„Acolo este sediul organizaţiei municipale a PNL Turnu Severin, care are contract legal cu Primãria. Eu ca şi deputat PNL, în mod logic am voie sã stau în acel sediu, sã-mi desfãşor acolo activitatea. Nu aveau voie sã intre cu forţa acolo”, a declarat deputatul Mihai Stãnişoarã. Acesta a mai spus cã cel mai probabil PNL Mehedinţi va formula plângere penalã pentru abuz în serviciu împotriva primarului Severinului şi a viceprimarului Romulus Vâlcu.