PNL cocheteazã cu Cupã

   Aflãm şi noi, pe surse, cã se pregãteşte înscãunarea la şefia PNL Mehedinţi a unui parlamentar de… Gorj, mehedinţean la origine: Bebe Cupã. Profesionist în domeniul financiar, Cupã a obţinut meritoriu un mandat de parlamentar PDL în Gorj, în decembrie trecut, reuşind sã facã o figurã frumoasã acolo. Dar Cupã e foarte legat de Mehedinţi, unde a fost director al Finanţelor Publice şi un apropiat al ex-liderului PDL Mihai Stãnişoarã.

Cum mandatul lui Marcel Vela se apropie de final, totul e posibil în jocul de putere intern din PNL, iar Bebe Cupã e un nume credibil. Nu singurul, evident. La masa verde din biroul lui Crin Antonescu se va decide acest lucru. Printre cei aflaţi în cãrţi este şi Viorel Palaşcã.

Daniel Cîrjan nu sare calul

   Chiar dacã a fost schimbat hodoron-tronc din funcţia de viceprimar, liderul liberalilor severineni, Daniel Cîrjan, a dovedit mult tact în declaraţiile ulterioare acestei decizii controversate. Nu a sãrit calul, nu s-a luat cu declaraţii spumegând de furie, ci a fãcut apel la… forurile de mediere ale USL, în speranţa unei rectificãri a situaţiei. Slabe speranţe, dar rãmâne notabilã atitudinea liderului liberal, echilibratã.

Daniel Cîrjan a recunoscut cã a fost decizia lui de a propune excluderile din PNL (Mazilu, Vâlcu, Bãdãnoiu) şi şi le-a asumat ca atare. Imediat a primit şi o trimitere în tribune, chestiune ce-l propune deja ca dizident şi ca posibil lider local al opoziţiei de mâine.

video pokies

Coaliţia anti-PSD prinde contur

   Devine din ce în ce mai evident faptul cã la nivelul judeţului nostru coaliţia anti-PSD prinde deja contur. Vicepreşedinte PNL Mihai Stãnişoarã (lider interimar al PNL sector 4) şi-a deschis cabinetul de parlamentar taman la sediul PNL Severin, la doi paşi de Consiliul judeţean. E destul de clar mesajul. Excluderile din PNL (Mazilu, Vâlcu, Bãdãnoiu) au fost, orice s-ar spune, un mic exerciţiu de forţã. Ce urmeazã Dumnezeu ştie.

Unii zic cã lucrurile nu se vor opri aici. Pe partea cealaltã, PDL Mehedinţi, atât cât mai e, stã liniştit şi aşteaptã un semn. Ghiciţi dumneavoastrã cine e lider peste PNL şi PDL în Mehedinţi, şi imaginaţi-vã cam unde duc toate aceste coalizãri de trupe.

Gherghe – în cãdere liberã de imagine

   Nu trebuie sã fii vreun mare analist politic sau vreun mega cercetãtor al pieţii media ca sã realizezi cã proporţionalitatea criticilor televizate la adresa actualului primar Constantin Gherghe a crescut vertiginos. Semnalul e limpede. Pânã la urmã, dacã e sã dãm filmul înapoi, Constantin Gherghe a fost susţinut metodic şi masiv de RTS, printr-o campanie de presã uriaşã şi excelent executatã, ca sã-l batã pe Constantin Dinu.

Creaţie de presã sau nu Constantin Gherghe cunoaşte acum exact reversul medaliei, o campanie metodicã inversã, de demitizare, aproape zi de zi, şi cu argumente de tot felul ce exploateazã marea nemulţumire a cetãţenilor. În acest ritm din “mitul’’ Gherghe nu o sã mai rãmânã mare lucru. Problema e ce punem în loc? Deocamdatã nu ştim nimic.

About autor