Bancherii şi crimele capitalismului corporatist

Vã aşteptaţi la protecţie din partea guvernului sau a preşedinţiei? Fiţi serioşi, dragi români! Pentru ei sînteţi doar plãtitori de taxe, evidenţe de stors bani, maşini de vot şi buzunare de întors pe dos. Atît! Cel mai înalt oficial în Justiţia americanã, Procurorul General Eric Holder a afirmat public cã bancherii sînt nişte criminali ce nu pot fi închişi, cã bãncile jefuiesc întreaga naţiune şi cã ceea ce fac ele este împotriva legii, dar pe de altã parte aceleaşi bãnci sînt mai presus de lege, astfel încît Departamentul Justiţiei din America nu va face nimic împotriva lor. La noi, preşedintele Ţãrii ordonã folosirea forţei împotriva românilor datornici la bãnci. Citez de pe o hotãrîre judecãtoreascã de executare silitã, trimisã în redacţie: „Noi Preşedintele României, dãm împuternicire şi ordonãm executorilor judecãtoreşti sã punã în executare titlul executoriu… şi ordonãm agenţilor forţei publice sã sprijine îndeplinirea promptã şi eficientã a tuturor actelor de executare silitã”. În înţeles mai clar, trimite mascaţii peste românii amãrîţi, pe care, tot preşedintele şi guvernul i-au lãsat fãrã locuri de muncã, ca acum sã li se ia cu forţa casa şi patul, aragazul şi masa de bucãtãrie, pentru o datorie de cîteva sute sau mii de lei.

Islandezii n-au glumit cu bancherii corupţi. N-au cedat în faţa oligarhilor internaţionali. I-au arestat pe bancheri, iar acum îşi construiesc un stat de drept, unde hoia bãncilor şi a corporaţiilor nu-şi mai gãsesc locul. La noi, criminalitatea bãncilor, încurajatã şi susţinutã de Putere şi de Guvernator, a distrus Ţara prin regizarea inflaţiei, vînzarea bunurilor de preţ ale naţiunii şi împrumuturi pe buzunarul sãrac al poporului. În numele României clasa politicã se împrumutã de dimineaţã pînã seara. Domnule politician, guvernator, preşedinte, domnilor bancheri, recuperatori şi executori, domnilor Mafioţi aţi lãsat Ţara fãrã tãlpi la pantofi! Averile voastre trebuie confiscate. Averile umflate cu legile sub braţ. N-aveţi niciun interes sã urgentaţi reformele în Justiţie! România are nevoie de Reforme reale în instituţiile statului şi mai ales în Justiţie. Nu de improvizaţii interpretabile în funcţie de cãciulã! Nu de eludarea legilor! De aici pleacã tot haosul intern! Pentru cã România sã scape de sub cizma bancherilor-cãmãtari, toţi cei cu mînã lungã, corupţii şi toatã adunãtura politicã trebuie sã pãrãseascã Puterea de mînã cu (in)justiţia, cu bancherii şi cu nãnaşul lor de la benere.

Mafia care conduce România are un singur scop: distrugerea României, ca stat naţional, la toate nivelele. Sindicatele ce fac? Pãi, liderii de sindicat sînt şi ei vînduţi „diavolilor”. Schimbaţi-i! În funcţiile decizionale au ajuns trãdãtorii nãscuţi şi fãcuţi, care mint poporul cu zîmbetul de ceapist, devenit peste noapte doctor în ştiinţe politice. Alungaţi aceste zdrenţe care ne-au vîndut şi pe noi, şi Ţara. N-au niciun Dumnezeu. Mamon este Zeul lor. Doamne!, ce blestem pe Ţara noastrã, sã aibã parte numai de conducãtori tonţi, vînzãtori de neam şi analfabeţi. În loc sã redreseze economia, sã facã ceva pentru dezvoltarea Ţãrii, se grãbesc sã vîndã ce-a mai rãmas în picioare, iar gãurile fãcute de ei în visteria Ţãrii, le completeazã, încurajînd, prin legi aberante, deposedarea prin forţã a românilor sãraci, datori la bãnci cu cîţiva lei. Ruşine, domnilor! De la preşedinte la guvernator pînã la ultima cãpuşã a Puterii de la Bucureşti! Tîlharilor le este permis orice în scop politic. Dacã ne mai şi destramã Ţara, sîntem terminaţi. Crocodilii internaţionali abia aşteaptã sã ne facem praf şi pulbere. Şi aşa România are cea mai mare sãrãcie din U.E. Spuneţi-mi, vã rog: are românul de toate şi doar regionalizarea îi mai lipseşte? Are românul de toate şi trebuie sã ţinã în spinare miile de bancheri prin clauze abuzive, miile de trîntori şi funcţionari guvernamentali? Mai rãmîne românul cu ceva, dacã astfel de legi antisociale ticluite de bãnci, cu dus şi întors, îl lasã fãrã casã, fãrã masã şi fãrã orãtãniile din curte? Am citit anunţ de vînzare a obiectelor confiscate prin executare silitã: „De vînzare: fotoliu, aragaz, televizor, pat, şifonier, calculator, fier de cãlcat, centralã electricã, poartã din fier”…

Nu mi-a trecut prin cap niciodatã cã românilor li se vor pune la cale astfel de nenorociri şi cã în loc sã se emitã legi cu caracter social, statul vrea, cu prioritate, bone profesioniste. Adicã, chiar au întocmit un proiect de lege care obligã dãdacele sã aibã pregãtire profesionalã. Au de toate românii, aşa cã, doar bonele profesioniste le lipseau. Cã sã nu zicã poporul cã nu sînt activi, demnitarii statului se ocupã cu tot felul de matrapazlîcuri, cu maidanezi şi bone, şi deloc de starea jalnicã în care au adus poporul. Femeiul ãsta contabilizeazã totul pînã la ultimul cent, dar e orb cu salariile şi pensiile umilitoare ale românilor, care abia îi mai ţin în viaţã. Şi de ce, domnilor guvernanţi sunteţi solidari doar în materie de confiscãri, executãri, taxe, impozite, tãieri, ajustãri şi nu în materie umanã, în privinţa securitãţii individului? România este singurul stat din U.E. unde nu existã o lege a falimentului personal. Românul nu beneficiazã de nicio formã de protecţie în faţa bancherilor care au abuzat milioane de români. Cine i-a lãsat fãrã locuri de muncã, aducîndu-i în situaţia de a nu-şi mai putea onora ratele, ca acum sã li se confişte pînã şi poarta de la intrarea casei? Guvernele democrate. Cine a condus finanţele spre dezastru? Industria bancarã de pe teritoriul Ţãrii şi lãcomia paranoicã a bancheri-cãmãtarilor. Dar legea, fiind fãcutã pentru poftele lor, nu-i arde la seif. Comisioanele interbancare din România sînt cele mai mari din Europa. Dobînzi extrem de mari, dobînzi frauduloase la dobînzi, comisioane de întîrziere, comisioane la comisioanele de întîrziere sau comisioane la plãţi anticipate! O datorie de 500 de euro a ajuns de 5.000 de euro. Doar 10% din datoria creatã artificial reprezintã împrumutul. Guvernul şi guvernatorul nu-şi falimenteazã acoliţii sau firmele în cîrdãşie. Ba mai mult, acestora le şterge datoriile şi bagã poporul în faliment. Deşi Executivul le-a oferit ca argumente doar presupuneri, deputaţii au aprobat ştergerea datoriilor Rompetrol. Şi nu e prima sau ultima mare companie.

Lasã cã se duc amãrîţii de români, lunã de lunã, ei cei mai mici şi loviţi din toate pãrţile, şi se înghesuie la ghişee sã-şi plãteascã dãrile. Chiar dacã rãmîn fãrã bani de utilitãţi, hranã sau medicamente. Cã altfel, naiba îi ia! Vin executorii şi le iau perna de sub cap. Aceastã clasã a împuiat în democraţie şi s-a îngrãşat cu trîntori care îşi papã biberonul de la bãnci. Bine cã se şterg datoriile companiilor mari! Tot ale lor, ale cumetrilor şi mãtuşilor sînt. Sã plãteascã mulţimea datoriile lor! De ce nu veniţi sã ştergeţi datoriile amãrîţilor pe care i-aţi dat afarã şi le-aţi vîndut întreprinderile, iar acum nu mai au cu ce supravieţui, dar sã mai şi plãteascã ratele frauduloase ale bãncilor. Ar trebui construitã o fabricã de ţepe, iar din mulţime sã se ridice un alt Ţepeş! În aceastã erã a ticãloşiei, toate partidele politice au preocupãri infracţionale. Atunci, ce soluţii sau legi cu caracter naţional sã emitã acestea?

De un sfert de secol, cei din fruntea bucatelor naţionale, gunoaiele din politicã, furã de la stat, furã unii de la alţii, se iartã unui pe alţii şi îşi şterg datoriile între ei. Sper cã va veni ziua cînd vor rãspunde la întrebãri în faţa poporului. Prea mic, prea neîncãpãtor e „Zidul de la Târgovişte” pentru cît de mulţi la numãr sînt trãdãtorii şi vînzãtorii Ţãrii! De ce Angela şi Barosso nu se cramponeazã de încãlcarea drepturilor constituţionale ale românilor, care plãtesc taxe europene din salarii de lumea a treia? Europenii au între 1.500 şi 3.000 euro lunar, românii, 200 sau 300 de euro lunar. Din toate aceste pricini avem o economie imaginarã, datorii uriaşe cum n-a avut niciodatã România, viitorul poporului amanetat, aparatul administraţiei de stat înţesat de trîntori, hoţi şi reţele de prostituţie.

Corupţia, şantajul şi gunoaiele de prestigiu au ajuns endemice, iar benere este condusã de acelaşi om, tot de aproape atîţia ani cît a condus România preşedintele Ceauşescu. Care, oricum, a fost un mare patriot. Dumnezeu sã-l ierte! Tot ce a construit Nicolae Ceauşescu au vîndut democraţii şi s-au îmbogãţiti între ei, la vîrf. Oare ţara noastrã nu mai are nici un expert în finanţe, nici un bancher onest şi priceput? Care sã îl înlocuiascã pe veşnicul, cu o singurã calitate, dobînditã la prima vizitã în S.U.A.: posedã un anumit anumit telefon la care rãspunde cu o singurã replicã: Yes. Naivi sînt cei care cred cã el conduce B.N.R. şi face strategii bancare naţionale cu capul din dotare. Vã amintiţi de perioada hiperinflaţiei? Atunci benere tipãrea bani cu toptanul şi, cînd a primit telefon de la unchiuleţul Sam sã ţinã inflaţia în frîu, a stopat subit maşinia de tipãrit. În rest, ambiguitatea strategicã (ne ascundem de „spioni”, vorba aia), guvernatorul ne ameninţã ca va fi „volatil” – şi cam asta i se livreazã românului rebegit de frigul ignoranţei de stat. Oricîtã „cãldurã” ar promite acest „volatil”, bancherii îşi fac de cap în cîrdãşie cu recuperatorii şi executorii, abuzînd mii de români, în baza aberantelor legi, parafate de Puterea care chefuieşte pe malurile Dîmboviţei.

Maria Diana Popescu, Agero www.agero-stuttgart.de

Tags:

About autor