Jucãtorii lui Gane n-au trecut primul test

În primul amical al iernii, jucãtorii antrenaţi de Jerry Gane au fost ţinuţi în şah de o modestã divizionarã C.

Echipa severineanã încheiase duminicã dimineaţa cantonamentul de la Kladovo, iar la revenirea în ţarã a poposit la Motru, unde a susţinut o partidã de verificare, pe teren sintetic, cu Minerul Mãtãsari. Ocupanta locului 7 din seria a IV-a a Ligii a III-a a deschis scorul în minutul 54, iar penultima clasatã din Liga I a egalat pe final, prin Sergiu Arnãutu. Rezultatul nu l-a dezamãgit pe Gane, care a invocat lipsa omogenitãţii, dupã ce echipa sa a avut în teren doar doi dintre jucãtorii pe care a mizat în tur! „A fost primul joc de verificare, care vine dupã o perioadã de acumulãri fizice. La momentul în care ne aflãm cu pregãtirea, sunt mulţumit de bãieţi. Am încredere cã jucãtorii care vor rãmâne, alãturi de cei care vor mai veni, vor forma o echipã bunã”, a  declarat Gane, în speranţa cã va putea transfera şi câţiva fotbalişti de Liga I în perioada urmãtoare.

În vizorul antrenorului oltean se aflã atacanţii Ciprian Brata (22 de ani) şi Viorel Dinu (33 de ani). Dacã Brata a ajuns deja la malul Dunãrii, dupã ce în tur fusese împrumutat de Pandurii Târgu Jiu la FC Braşov, Dinu încã nu şi-a clarificat situaţia la Universitatea Cluj. Pânã la sosirea golgheterului din Feleac, impresarul Ana Maria Prodan i-a adus la malul Dunãrii pe atacantul Mihai Roman (21 de ani) şi pe fundaşul dreapta Andrei Dãruialã (20 de ani), care nu şi-au gãsit locul nici pe banca de rezerve în prima parte a sezonului. CS Turnu Severin s-a înţeles şi cu doljeanul Gabriel Velcovici (FC Olt), impresariat tot de soţia antrenorului de la Steaua, Laurenţiu Reghecampf.

Mehedinţeanul Cristian Poianã (FCM Târgu Mureş) fusese primul jucãtor român transferat în aceastã iarnã de nou-promovata din Oltenia.

Severineanul Gabriel Boştinã (35 de ani) ar fi vrut şi el sã joace la echipa din oraşul natal, chiar şi gratis, dar nu l-a contactat nimeni. „Deşi mi-am arãtat disponibilitatea de a juca gratis, fãrã sã primesc niciun cent, nu am fost contactat de nimeni! Nu ştiu de ce nu am fost cãutat pentru cã atunci chiar puteam ajuta echipa, eram pregãtit şi conştient cã pot ajuta clubul. Repet, fãrã nici cea mai micã pretenţie financiarã! O sã mã retrag definitiv din fotbal”, a spus Boştinã. Acesta n-a mai jucat un meci oficial din varã, dupã ce s-a despãrţit de Universitatea Cluj, iar în toamnã chiar s-a antrenat câteva zile cu CS Turnu Severin, pentru care a evoluat în amicalul cu Flacãra Fãget.

Tot zilele trecute, echipa severineanã a  mai pierdut patru dintre titularii din tur. Pentru cã n-au fost de acord cu condiţiile de reeşalonare a restanţelor stabilite de managerul grec Stathis Smyris, Milan Mitic, Hugo Moutinho, Alex Neacşa şi Marius Bãlãu au fost excluşi din lot. Aceştia aveau depuse memorii pentru neplata salariilor şi vor fi declaraţi liberi de contract, iar cei doi strãini au afirmat cã preferã sã plece, decât sã se facã de râs cu lotul încropit în aceastã iarnã la malul Dunãrii.

„Eu nu vreau sã mã fac de râs şi sã mã înjure lumea dupã meciuri cã ne bat toţi la scor! Îmi pare rãu cã plec din Severin, dupã 5 ani şi jumãtate, dar  nu puteam continua cu jucãtorii pe care i-au adus grecii. În tur, chiar dacã am obţinut doar 12 puncte, am lãsat o impresie bunã şi doar ghinionul a fãcut sã nu fim mai sus în clasament. Am pierdut la limitã majoritatea meciurilor. Oricum, urez baftã echipei, ca sã evite retrogradarea, deşi cred cã e imposibil”, a spus Mitic.

„Toţi am stat 7 luni fãrã salarii. Eu am ajuns sã trãiesc cu bani pe care mi i-au trimis pãrinţii mei din Portugalia. Şi mai e ceva: nu vreau sã stau aici şi sã mã fac de râs! Cu tot respectul pentru jucãtorii care au venit, dar majoritatea dintre ei nu sunt de Liga I. La ora actualã, avem lot de liga trei-patru! Poate vedea oricine  asta, dacã vine la un antrenament! Cu lotul actual nu facem un punct. Eu iubesc acest oraş, sunt din 2007 aici şi am dat totul pe teren pentru echipã, şi la FC Drobeta şi la CS Turnu Severin, dar mai bine plec decât sã fac de râs oraşul prin înfrângeri la scor!”, a rãbufnit şi Moutinho, dorit de CSMS Iaşi.

În argumentul celor mai longevivi jucãtori de la Severin pare sã stea rezultatul amicalului cu Minerul Mãtãsari (1-1), pe care echipa datã de Primãria Severin pe mâna grecilor Smyris şi Koropoulis  l-a început în formula: Panagopoulos – Moustakis, Tãtaru, Biris, Velcovici – Hasanovic, Olah, Poianã – Brata, Arnãutu – Tole, iar pe parcurs au mai intrat Mecea – Asanovic, Avrãmescu, Tripsas, Papageridis, Negotei, Villas, S. Pavel şi Bubalo.

Pentru a putea definitiva lotul cu care ar trebui sã plece sãptãmâna viitoare în cantonamentul din Grecia, antrenorul Gane vrea sã-şi mai vadã jucãtorii într-un joc-test, zilele aceastea.

Deoarece în Mehedinţi nu existã niciun teren sintetic de dimensiuni regulamentare, iar gazonul e afectat de vremea din aceastã perioadã, CS Turnu Severin ar putea juca la Motru sau Râmnicu Vâlcea un nou amical.

 

Tags: