Zãpada şi energia electricã au jucat feste în ziua alegerilor

Zãpada a creat, duminicã, mari probleme autoritãţilor. Reţelele electrice în multe localitãţi din judeţul Mehedinţi au cedat din cauza cãderilor masive de zãpadã şi a viscolului puternic, lãsând în beznã sute de localnici.

   Cea mai afectatã a fost zona de nord a judeţului Mehedinţi, dar nici sudul nu a fost scutit de vitregiile vremii. Duminicã dimineaţã, în multe secţii de votare nu era energie electricã, aşa cã oamenii au putut sã voteze abia când s-a luminat. Potrivit ISU Mehedinţi, 16 localitãţi din judeţul Mehedinţi nu aveau energie electricã. Localitãţile afectate erau Gogoşu, Balta Verde, Ostrovu Mare, Lunca Banului, Stãnceşti, Cerângani, Cârceni, Grozeşti, Slãtinicul Mare, Slãtinicul Mic, Sãlãtruc, Greci, Izvorãlu, Dumbrava, Smadoviţa şi Bâcleş.

De asemenea, douã drumuri judeţene erau blocate: DJ 670 Bâlvãneşti – Godeanu şi 607 B Brezniţa – Cireşu din cauza unui strat de zãpadã de circa 40 de centimetri. Se circula cu dificultate pe mai multe sectoare de drum, Balota – Tâmna, Colibaşi – Gârdoaia, 8 utilaje acţionau în zonã pentru îndepãrtarea zãpezii de pe carosabil. Din 288 de secţii de votare, la ora 9,30, procesul de votare nu începuse în 3 secţii de votare din cauza drumurilor înzãpezite, la Prejna, Gornoviţa şi Godeanu. Dacã în primele douã secţii situaţia s-a reglementat mai repede, la Godeanu, secţia de votare s-a deschis abia la orele prânzului. Preşedintele şi locţiitorul secţiei de votare se aflau într-un autoturism rãmas înzãpezit aproape de Godeanu şi abia dupã ce jandarmii au fãcut o pârtie, au putut fi aduşi la secţia de votare.

Câteva ore mai târziu, CEZ anunţa cã alte 12 localitãţi din judeţul Mehedinţi au rãmas fãrã energie electricã. Au fost afectate urmãtoarele localitãţi: Corcova, Crãguieşti, Strehaia, Voloiac, Husnicioara, Priboieşti, Şovarna, Bala, Ostrovul Mare, Tufari, Izverna, Cloşani). De asemenea, circulaţia pe trei drumuri judeţene din judeţul Mehedinţi era blocatã în unele sectoare, din cauza valurilor de zãpadã viscolitã.

Potrivit situaţiei prezentate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţã Mehedinţi, circulaţia era închisã între localitãţile Jidoştiţa-Schitul de Sus (DJ 607 B), Podeni-Cireşu (DJ 607 C), Bîlvãneşti-Balta (DJ 670), stratul de zãpadã pe carosabil depãşind 40 de centimetri.

Tags:

About autor