Ziua Internaţională a Câinelui

Din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ” Drobeta” al judeţului Mehedinţi face parte şi Poma, alintată de pompieri Tina, un câine ciobănesc german, care de curând a împlinit vârsta de 9 ani.

Tina a fost adusă la sediul Detaşamentului de pompieri Drobeta Turnu Severin la vârsta de 8 luni, de la Centrul Chinologic din Sibiu, şi este specializată în misiunile de căutare-salvare a persoanelor aflate sub dărâmături.

Patrupedul face echipă cu instructorul canin, plt. adj. Ciocoteală Constantin, alături de care a deprins tehnicile specifice misiunilor de căutare-salvare.

Din fericire, până acum nu a fost nevoie ca Tina să participe la misiunile pompierilor mehedinţeni, însă le-a fost alături salvatorilor, pe timpul exerciţiilor desfăşurate, fiind pregătită să-şi dovedească eficienţa în situaţii reale.

În tot acest timp, aceasta a dat dovadă de ataşament faţă de coechipierul ei, manifestând calm şi seriozitate în efectuarea antrenamentelor de pregătire destinate căutării şi salvării persoanelor surprinse sub dărâmături.

De ziua ei, îi urăm colegei noastre necuvântătoare ”LA MULŢI ANI!” şi îi dorim o bătrâneţe liniştită.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE