Măsuri ale poliţiei mehedinţene pentru sărbători în siguranţă

Peste 300 de poliţişti vor fi la datorie, în perioada 13-15 august a.c., cu ocazia manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Marie), a ”Zilei Marinei Române”, precum şi cu ocazia organizării festivalului folcloric “MUNTE, MUNTE BRAD FRUMOS” din oraşul Baia de Aramă.

Oamenii legii vor acţiona pentru siguranţa tuturor celor care participă la evenimente, activităţi cultural-artistice, sportive sau de recreere, pentru supravegherea şi fluidizarea traficului rutier pe principalele căi spre/dinspre staţiunile turistice, dar şi în vederea prevenirii/limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi reducerii efectelor acestuia asupra populaţiei.

În perioada premergătoare Sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului, a “Zilei Marinei Române”, dar şi a festivalul folcloric MUNTE, MUNTE BRAD FRUMOS din oraşul Baia de Aramă, cât şi pe timpul acestora, îndeosebi în intervalul  13 – 15 august a.c., pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică, pentru asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor, dar şi măsuri pentru prevenirea/limitarea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Astfel, peste 100 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile şi zonele unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice inclusiv în aer liber cu participarea unui public numeros şi un aflux de persoane, precum zonele turistice/de agrement, proximitatea lăcaşurilor de cult, a zonelor pretabile desfăşurării manifestaţiilor publice precum şi a punctelor de trecere a frontierei de stat (Baia de Aramă, Pădurea Crihala, Valea Jidoştiţei, Vodiţa, Bahna, Clisura Dunării, etc).

Totodată, pentru prevenirea faptelor antisociale, zilnic, vor acţiona peste 50 de patrule, majoritatea auto.

Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii rutieri vor acţiona pe principalele tronsoane de drumuri naţionale

şi europene, o atenţie deosebită fiind acordată arterelor ce converg către localităţile şi zonele turistice şi de agrement.

Poliţiştii vor fi sprijiniţi în activităţile ce le vor întreprinde şi de către lucrători ai Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi.

De asemenea, vor fi utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, urmărindu-se, mai ales, prevenirea accidentelor rutiere şi respectarea limitei legale de viteză pentru fiecare sector de drum.

Structurile de poliţie transporturi vor patrula, zilnic, în trenurile de călători, în staţiile şi triajele de cale ferată.

 

Pentru ca distracţia să se îmbine cu siguranţa în aceste zile, vă recomandăm:

• Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime.

• Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător! Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant.

• Nu răspundeţi la provocări cu violenţă şi încercaţi să evitaţi conflictele!

• Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera.

• Nu participaţi la jocurile de noroc clandestine, organizate de persoane care profită de naivitatea celor tentaţi de câştiguri facile şi sesizaţi, de îndată, poliţiştii.

• Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone în care se organizează manifestări publice, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcări sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate.

• Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!

• Înainte de a porni într-o călătorie mai lungă cu autoturismul, verificaţi starea acestuia, stabiliţi cu exactitate traseul şi asiguraţi-vă că aveţi documentele obligatorii la dumneavoastră.

• Nu porniţi obosiţi la drum, folosiţi centura de siguranţă şi, când e cazul, scaunul pentru copii! Ţineţi în maşină vestă şi triunghiuri reflectorizante, extinctor şi trusă de prim-ajutor.

• Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

• Învăţaţi-i pe cei mici cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, asiguraţi-vă că aceştia cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora.

• Păstraţi distanţa fizică de siguranţă, pentru a evita, preveni şi limita răspândirea virusului Sars-CoV-2!

• Atunci când sunteţi martorii unor fapte antisociale sau aţi fost victima unei infracţiuni, nu ezitaţi să vă adresaţi celui mai apropiat echipaj de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

About autor