Sucã şi vizele de reşedinţã pentru voturile di la Obârşia, aglomeraţia de pe strãzile Severinului şi spectacolu aerian di la Balota

            Mã fraţilor, mã mehedinţenii mei cetitori de Obiectiv, data de trecu vã povestii io despre unele şi altele, da de data asta revenim la alegerile di la Obârşia de Câmp. De fapt singurele de pi la noi, da cu mizã mare, pesemne, de se bat nea Aladin cu nea Popescu  aşa de tare. Cicã miza e acuma pe reşedinţa di la Obârşia, şi dacã e sã ne luam dupã nea Georgescu, în cadrul şedinţelor interne de la PNL, li s-a cerut directorilor de deconcentrate, consilierilor şi chiar primarilor de prin alte comune, ca pânã în ziua votului, sã aducã la Obârşia câte 20 de persoane care sã îşi facã vize de reşedinţã, sã poatã vota. Pã dacã e pe aşa, zisã al lui Zbanghiu cã îşi ia toate rubedeniile, le face vizã la Obârşia şi îi pune sã anuleze toate voturile, numai aşa sã sã dea planul peste cap la ãi de le pregãtesc. Aşa ca sã afle de unde li sã trage!

Mã nepoate, între timp, pi la noi, cu fiecare zi ce trece  Severinul devine tot mai aglomerat, iar la orele de vârf circulaţia maşinilor devine un coşmar. Aşa cã trebuie gãsite soluţii pentru descongestionarea traficului, un pasaj, ceva, cã altfel nu sã mai poate. Despre un loc de parcare ce sã mai vorbim. Este şi motivul pentru care reluãm întrebarea cãtre autoritãţile locale: când vor lua la pas arterele principale pentru revizuirea unor restricţii,  interziceri de oprire a vehiculelor mai ales în zona centrelor comerciale, instituţii…? Este şi cazul Bulevardului Revoluţiei,  din zona Dunãrea pânã la Piaţa Sârbilor, unde oricum sã opresc maşinile pentru câteva minute, dar nu staţioneazã, iar cine are nenorocul ca tocmai atunci sã aparã ORGANU şi pac-ţac amenda sau ridicarea maşinii. Loc pentru circulaţia pe ambele sensuri este suficient,  doar sã sã vrea o rezolvare…

Mã fraţilor, pe Tanţa lu Pecingine o doare capu, cã cicã sã continuã schizofreniile la Casa Judeţeanã de Pensii Mehedinţi dupã DESCOPERIREA miilor de dosare false,  care erau pensiile jenante ale miilor de foşti CAP-işti. Şi uite aşa au apãrut acţiuni în INSTANŢÃ. Chiar, plãteşte cineva pentru asemenea decizii aberante,  mãcar cu foncţia?! Sã pare cã nu, cel puţin pãnã acuma. Da mai avem ceva rãbdare.

Nerodu de Sucã abia aşteaptã. Cum ce? Sã sã ducã la spectacolu aviatic di la Aerodromul Balota, de sâmbãta asta. Pã da, cã el e oricum cu capul în nori, i sã potriveşte de minune expresia – Priveşte cerul. Pã el asta face toatã ziua, sã uite cum trece timpu şi noaptea sã uitã la Lunã. Ocupat, ce mai încoace şi încolo, ca nea Pavel, prefectu. Nu mai ştie ce sã facã de atâtea probleme câte are de rezolvat. Ca sã meargã lucrurile în ordine, nu de alta. În ordine liberalã, nu orice fel de ordine, cã aşa e orânduiala.

Mã nepoate, mai uşor cu maşinile astea de serviciu, peste tot le vezi, nu sã mai mişcã foncţionaru’ public fãrã sã-şi plimbe fundu’ în maşina plãtitã din taxe şi impozite. Ba la piaţã, ba la plimbare, ba la ştrand, zici cã sunt ale lro de acasã, cã altfel nu sã explicã. Or fi în enteresu’ serviciului şi nu ştim noi, da de unde. Iar sara, ca sã nu sã streseze dimineţa, nea deconcentratu’ parcheazã otomobilu’ de serviciu acasã, în faţa cãşii sau la fereastra apartamentului. Da, pentru cã nu toţi publicii au reuşit sã aibã casã!

Fiţi optimişti, pãnã data viitoare şi cu bãgare de samã la alegeri, la vizele de reşedinţã! Pãnã atuncea, ne vedem la aerodorom, sâmbãta asta, sã nu uitaţ!

About autor