S-au ales prin tragere la sorţi judecãtorii din Biroul Circumscripţiei electorale Mehedinţi

În sala de consiliu a Tribunalului Mehedinţi preşedintele instanţei, judecãtorul Norel Popescu, a desemnat ieri, prin tragere la sorţi, în şedinţã publicã, judecãtorii ce vor face parte din Biroul electoral de circumscripţie înfiinţat în vederea organizãrii şi desfãşurãrii alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat ce vor avea loc la data de 9 decembrie 2012. Aceasta este o primã etapã din activitatea de organizare a alegerilor parlamentare în 9 decembrie.

Judecãtorul Norel Popescu a menţionat cã desemnarea judecãtorilor se face în baza dispoziţiilor art. 16 alin. (2) din Legea nr. 35/2008 şi dispoziţiilor H. G. nr. 890/2012, privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale, la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat din anul 2012.

Doisprezece judecãtori în exerciţiu la Tribunalul Mehedinţi îşi exprimaserã intenţia de a face parte din BEC. Este vorba de magistraţii Norel Popescu, Orfescu Aristicã, Brandibur Claudiu, Roman Victor, Mihãiţã Aurora, Bãrbulescu Adi, Zaharia Cristinel, Acsinte Mihai, Ţamblac Ionela, Sima Cosmin, Popescu Bogdan şi Uliu Romicã. Dupã tragerea la sorţi, cei trei judecãtori care vor face parte din biroul electoral de circumscripţie sunt Bogdan Popescu, Mihai Acsinte şi Adi Bãrbulescu.

 

Calendarul alegerilor parlamentare din 2012

 

A fost stabilit calendarul alegerilor parlamentare din 2012. Conform acestuia, ultima zi pentru depunerea candidaturilor va fi 30 octombrie. Campania electoralã propriu-zisã va începe pe 9 noiembrie şi se va încheia pe 8 decembrie, iar alegerile vor avea loc pe 9 decembrie.

- 30 septembrie – data finalã pânã la care se vor desemna judecãtorii în biroul electoral de circumscripţie,

- cel mai târziu la data de 1 octombrie se vor alege preşedintele biroului electoral de circumscripţie şi locţiitorul acestuia.

- 3 octombrie, data pânã la care se va aduce la cunoştinţã publicã numãrul de alegãtori înscrişi în listele electorale permanente ale fiecãrui colegiu uninominal.

- pânã pe 9 octombrie se vor delimita şi se vor numerota secţiile de votare, iar cel mai târziu la data de 10 octombrie partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale care participã la alegeri vor stabili şi comunica la BEC semnele electorale.

- pânã pe 25 octombrie, se vor tipãri şi comunica primarilor listele electorale permanente.

- 30 octombrie – data finalã pânã la care partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi candidaţii independenţi pot depune listele de candidaturi pentru scrutinul din iarnã.

- 7 noiembrie – data la care candidaturile vor rãmâne definitive.

- 9 noiembrie începe campania electoralã; tot atunci va avea loc completarea biroului electoral de circumscripţie cu reprezentanţii partidelor politice parlamentare, alianţelor politice şi alianţelor electorale dintre cele care participã la alegeri în respectiva circumscripţie.

- cel mai târziu la data de 10 noiembrie se va stabili ordinea în care se tipãresc numele candidaţilor pe buletinul de vot.

- 29 noiembrie – termenul limitã pentru imprimarea buletinelor de vot şi confecţionarea ştampilelor cu menţiunea “votat”.

- cel mai târziu în data de 7 decembrie, buletinele de vot şi materialele necesare votãrii vor fi distribuite birourilor electorale ale secţiilor de votare.

- pe 8 decembrie, la ora 7,00, se va încheia campania electoralã.

- urnele se vor deschide duminicã, 9 decembrie, la ora 7,00, şi se vor închide la ora 2100.

 

Tags:

About autor