Marele Dragnea şi micul PSD

               Liviu Dragnea a croit un PSD dupã chipul şi asemãnarea sa. Adicã unul foarte mic, meschin, viclean, cu multe gãuri, ca un şvaiţer expirat, din altã epocã. Una fanariotã. Adicã pentru prima datã în istorie te viziteazã un premier nipon şi tu atunci îţi gãseşti sã schimbi premierul. Puteau sã o lase pe sãptãmâna viitoare, cã şi aşa va fi schimbat din funcţie şi cel care va fi propus acum. La şase luni vom avea un alt nume de premier.

Guvernarea se face dupã toanele şi voia schimbãtoare a lui Dragnea. Cum creşte unul pe postul de premier, oricât de insipid ar fi, îl depãşeşte pe Liviu Dragnea ca imagine şi ca notorietate şi i se aplicã pumnul în gurã şi ciocanul în cap. Dacã nu demisioneazã, totul se transformã într-o mascaradã prin parlament, unde majoritarii îşi schimbã din funcţie propriul guvern. Probabil cã sunt acţiuni politice unice la nivel mondial, când ai majoritate parlamentarã, ai guvern, ai Internele şi tot nu e suficient.

Se vede şi de pe lunã cã problema PSD este Liviu Dragnea. El este cauza a tot ce se întâmplã de un an de zile pe scena politicã româneascã. Problema este cã vrei nu vrei PSD nu poate fi raşchetat de pe eşicherul politic şi trebuie sã mai trãim cu el câţiva ani. Reprezintã stânga în ţara noastrã şi pânã când o apãrea altceva trebuie sã vedem ce propun şi cum evolueazã. Treaba este cã PSD nu a evoluat deloc în ultimii ani şi a mers din rãu în mai rãu. Unii ar spune cã seamãnã cu ţara sau cu electoratul, cã nu poate fi nici mai bun nici mai rãu. Treaba este cã partidele ar trebui sã colecteze elitele, nu parveniţii societãţii şi alte categorii oculte, netransparente sau nepregãtite în vreun domeniu de activitate.

Pesediştii merg în continuare pe mâna lui Dragnea, deşi i-a bãgat într-o mlaştinã. Este limpede cã şeful PSD nu are soluţii sã conducã partidul pentru urmãtorii ani. Este mâna de dorinţa de a controla guvernul unde nu poate sã fie premier şi va acţiona ca atare. Cine ajunge premier vede cã Dragnea nu e chiar atât de grozav pe cât se spune şi are tentaţia sã preia şefia PSD. Pânã la urmã premierul se bucurã de o expunere majorã la nivelul opiniei publice. Nici nu trebuie sã facã prea mult pentru a-l depãşi la nivel de imagine pe Dragnea, care e în noroi rãu de tot şi la capitolul sondaje e la pãmânt.

Dragnea nu are altã variantã decât sã conducã guvernul şi ministerele prin reprezentanţi. Oare cum va proceda dacã PSD va cuceri fotoliul de preşedinte prin altcineva decât prin Liviu Dragnea? Vom avea la şase luni un alt preşedinte? Va organiza referendumuri anual pentru demiterea preşedintelui?

Mai este o imbecilitate. Liviu Dragnea are o grosime fantasticã a obrazului. Mai ceva ca stratul de gheaţã de la Polul Nord. Adicã Dragnea nu are mânã bunã, auzi, la premieri. Mã, taicã, adicã guvernarea e un fel de grãdiniţã în care preşcolarii aruncã pe pereţi cu vopsea şi totul e ok. Oamenii lui Dragnea au mari probleme dacã acceptã un asemenea lider de partid. Ori toţi au probleme penale, ori sunt la fel ca Dragnea. Este clar cã pesediştii nu au resurse sã gãseascã un alt lider pentru partid.

Poate Olguţa care a anunţat cã ţara noastrã a avut cea mai mare creştere economicã din Europa, de 8,8%. Adicã unde o sã ajungã de la atâta bine? Probabil cã românii o duc cel mai bine din Europa. Sunt mulţi pesedişti care cred lucrul acesta.

De unde se conduce pânã la urmã Guvernul? De la sediul PSD sau de la Palatul Victoria? În ritmul acesta, dacã nu îi convine sultanului Dragnea premierul, atunci în urmãtorii doi ani ar trebui sã mai vedem vreo 3-4 premieri din partea PSD. E loc pentru toţi. Ar putea sã organizeze un concurs pentru desemnarea premierului, dacã se va dovedi cã nici subalternii lui Dragnea nu au mânã bunã la premieri. Sã fie ales prin televot, prin sms, prin rotaţie. Fiecare membru al guvernului ar trebui sã ocupe câte 3 luni postul de premier şi totul ar fi în regulã. Cert este un singur lucru, Liviu Dragnea nu face singur ce face. Toţi care îl gireazã sunt mici Dragnea şi la fel de responsabili sau iresponsabili.

About autor