Mehedinţiul, reprezentat între buturi dupã un deceniu

               Fãrã fotbal în ligile naţionale din 2013, judeţul Mehedinţi a mai rãmas reprezentat în Liga a II-a doar de 2 jucãtori, ambii fiind la debutul în eşalonul secund. Dacã mijlocaşul Ionuţ-Viorel Coadã, fost junior la CSS Drobeta Turnu Severin, a ajuns în varã  la ASU Politehnica Timişoara, dupã ce a jucat sezonul trecut în Liga a III-a, la UTA Arad II, portarul Dalin – Alexandru Munteanu a debutat la Ripensia Timişoara, în eşalonul secund. Acesta a apãrat în 5 meciuri, în turul sezonului actual, fiind integralist cu Metaloglobus Bucureşti (4-1), Academica Clinceni (1-2), Ştiinţa Miroslava (0-3), Foresta Suceava (2-1) şi Luceafãrul Oradea (4-4).

Nãscut pe data de 6 iunie 1997, în municipiul Orşova, Munteanu a mai apãrat la CSS Drobeta Turnu Severin (2008-2013), Chelsea Bucureşti (2013-2015), Sporting Roşiorii de Vede (2015-2016) şi Naţional Sebiş (în returul sezonului trecut din Liga a III-a).

“Ziua debutului la Ripensia a fost una specialã pentru mine. Am trãit cel mai important moment al carierei. Mã simt minunat sã joc într-o asemenea atmosferã. Vã daţi seama, pânã acum am evoluat doar la juniori şi Liga a III-a, astfel cã am mari emoţii de fiecare datã când intru în teren, mai ales din dorinţa de a avea o evoluţie cât mai bunã. Visul meu e sã ajung în Liga I, dar pentru a ajunge acolo trebuie sã apãr cât mai bine la Ripensia. În strãinãtate mi-ar plãcea sã joc în Anglia, însã nu mã prea ajutã talia, dar îmi place şi campionatul italian”, a declarat orşoveanul Dalin Munteanu. Ultimul portar originar din Mehedinţi care apãrase în liga secundã fusese severineanul Adrian Nedelcea, la Building Vânju Mare, în sezonul 2006-2007.

În returul sezonului trecut, portarul severinean Ricardo Filip, fost junior şi el la CSS Drobeta Turnu Severin, s-a aflat în lotul echipei ASU Politehnica Timişoara, pentru care n-a apãrat însã niciun minut, motiv pentru care i-a fost reziliat, în varã, contractul.

În prezent, în Liga a III-a, portarul severinean Adelin Iliescu (19 ani) (foto), fost internaţional de juniori, apãrã la Şoimii Lipova, iar Ricardo Filip (20 ani) a ajuns la AFC Odorheiu Secuiesc. Severineanul Ionel Mişu s-a aflat şi el în lotul liderului din seria 4 a Ligii a III-a, ACS Şirineasa, însã n-a prins niciun minut, iar în aceastã iarnã a fost transferat de echipa de juniori U17 a Centrului de Pregãtire Târgu Mureş. La juniorii U19 de la Ripensia apãrã mehedinţeanul Alexandru Ciutã (17 ani), fost la ACS Luceafãrul Drobeta.

În Liga I, niciun portar originar din Mehedinţi n-a apãrat vreodatã!

About autor