S-a dat startul sãrbãtorilor de iarnã la Turnu Severin

Spiritul Crãciunului a învãluit strada Crişan din Drobeta Turnu Severin vineri searã, când a fost inaugurat pomul de Crãciun. Jandarmii au marcat evenimentul printr-o retragere cu torţe, defilare apreciatã de spectatori.

Mii de beculeţe au dat vineri searã startul sãrbãtorilor de iarnã în Drobeta Turnu Severin. De Ziua Naţionalã, severinenii veniţi în numãr mare au înfruntat frigul şi ploaia şi au privit cum oraşul îmbracã straie de sãrbãtoare.

Startul sãrbãtorilor de iarnã a fost dat de cãtre primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu. În discursul sãu, edilul a subliniat cã tot ceea ce s-a pregãtit este pentru severineni, pentru ca oamenii sã simtã magia Crãciunului:

„La mulţi Ani, România! La Mulţi Ani, Severin! Vã felicit pentru faptul cã în acest moment, chiar dacã vremea nu a fost cu noi, aţi fost prezenţi aici, într-un moment deosebit. Sperãm sã vã oferim aceastã lunã extraordinarã, o lunã în care cu toţii trebuie sã fim mai buni, dupã un an de muncã cu toţii trebuie sã ne odihnim puţin şi Primãria este alãturi de dumneavoastrã”.

Şi pentru cã vineri a fost Ziua Naţionalã, Primãria Drobeta Turnu Severin a împãrţit gratis mii de porţi cu fasole şi cârnaţi, dar şi un pahar de vin fiert. Severinenii nu s-au mai îmbulzit ca în alte dãţi, au stat cuminţi la coadã şi au aşteptat sã le vinã râdul, sub supravegherea jandarmilor.

Voia bunã a fost întreţinutã de Orchestra de Folclor a Liceului de Artã „I.Şt. Paulian”, într-un spectacol organizat de Palatul Culturii şi Primãria oraşului. Pe scena de pe strada Crişan a urcat şi Corul Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei care a emoţionat publicul prezent cu melodiile patriotice atât de iubite de români, în mod deosebit într-o zi atât de specialã ca cea de 1 Decembrie.

About autor