Ambasadorul S.U.A. în vizitã la Biblioteca “I.G. Bibicescu”

               Ambasadorul Americii la Bucureşti, Excelenţa sa, domnul Hans Klemm, a fost prezent marţi, 28 noiembrie 2017, la Drobeta Turnu Severin, însoţit de Ataşatul cultural al Ambasadei S.U.A. dl.Scott Reese şi Iulia Vasile, Asistent de presã şi traducãtor oficial al Ambasadei S.U.A., la sediul Pogany al Bibliotecii Judeţene “I.G.Bibicescu”. În cei 7 ani trecuţi de la momentul inaugurãrii “American Shelf”, în baza parteneriatului stabilit între Ambasada SUA la Bucureşti, pe de o parte, şi Biblioteca “I.G. Bibicescu”, pe de altã parte, a dezvoltat un numãr impresionant de proiecte şi acţiuni utile pentru toate vârstele.

“American Shelf” reprezintã o donaţie de carte – lucrãri de referinţã, literaturã americanã clasicã şi contemporanã, literaturã pentru copii şi tineret, lucrãri de metodicã a predãrii limbii engleze, materiale pentru perfecţionarea cunoaşterii limbii engleze, continuarea studiilor în S.U.A., precum şi cãrţi despre politica externã, istoria şi geografia Statelor Unite  Colecţia oferã acces la resurse despre S.U.A., cultura şi valorile americane.

An de an, activitãţile derulate sub egida “American Shelf” au crescut în importanţã şi impact, diversificându-se şi adresându-se unui public aflat în continuã creştere din 2011 şi pânã în prezent. Peste 200 de evenimente şi mai bine de 30.000 de utilizatori au fost implicaţi în proiectele noastre, punând în evidenţã beneficiile parteneriatului dintre Ambasada SUA  şi biblioteca noastrã. Îi mulţumim domnului ambasador, Excelenţa Sa Hans Klemm şi întregului personal diplomatic care a fãcut posibile aceste realizãri.

Dupã o întâlnire cu autoritãţile locale, acesta a sosit la sediul Pogany al Bibliotecii Judeţene “I.G. Bibicescu” Mehedinţi. Aici s-a desfãşurat o masã rotundã cu jurnalişti locali. A constituit o deosebitã onoare, faptul cã Ambasada Americii a ales, ca loc de desfãşurare, sediul Bibliotecii Judeţene “I.G. Bibicescu”, loc încãrcat de istorie, unde Principele Carol I a înnoptat pentru prima oarã la sosirea sa  în ţara noatrã. Excelenţei sale i-a fost dãruitã o medalie de onoare, cu chipul ctitorului bibliotecii, I.G.Bibicescu, acesta arãtându-se deosebit de încântat de primirea fãcutã. Acest lucru reiese şi din gândurile frumoase adresate doamnei manager Raluca Graf şi întregului colectiv, gânduri ce au rãmas scrise în Cartea de Onoare a Bibliotecii, ca o mãrturie peste veacuri a marilor oameni ce au trecut pragul acesteia.

Mai mult chiar, Excelenţa Sa a rãspuns pozitiv invitaţiei doamnei manager a instituţiei sã revinã la Biblioteca “I.G.Bibicescu” cu ocazia altor evenimente viitoare. Cu zâmbetul pe buze, Excelenţa sa, a acceptat sã se fotografieze cu tot personalul bibliotecii, fiind entuziasmat de primirea facutã

About autor