Palatul Copiilor, gazda lansãrii volumului Aristiţei Buciu Stoian “FOLCLOR DE NADANOVA II”

Vineri 17 noiembrie 2017, la Palatul Copiilor din Drobeta Turnu Severin, în Sala de spectacole, a avut loc lansarea volumului de poezii “FOLCLOR DE NADANOVA II”, scris de renumita poetã a Mehedinţiului Aristiţa Buciu Stoian.

Volumul de versuri a fost dedicat în exclusivitate copiilor din grupul vocal folcloric “Oltenaşi şi Oltencuţe” din cadrul Palatului Copiilor , pregãtiţi şi coordonaţi de profesor Siţa Pescaru Novac.

La eveniment au participat personalitãţi de seamã, oameni de litere, scriitori şi poeţi renumiţi în judeţul nostru şi nu numai.

Sala de spectacole a Palatului Copiilor a fost plinã de copii îmbrãcaţi de sãrbãtoare în frumoase costume populare tradiţionale, pãrinţi şi invitaţii de suflet ai doamnei Aristiţa Buciu Stoian.

Domnul Dragon Mihai Nedelcu, directorul editurii Ştef unde a fost tipãrit volumul de poezii, a vorbit despre frumuseţea şi originalitatea versurilor, despre trãirile şi sentimentele intense exprimate de autoare în fiecare poezie. Aceste poezii, rupte din viaţa satului mehedinţean, se pot cânta cu uşuriţã de cãtre soliştii grupului folcloric. Rând pe rând invitaţii, creatorii de frumos, au vorbit despre omul Aristiţa Buciu Stoian, despre activitatea poeticã şi despre implicarea dânsei în viaţa spiritualã a comunitãţii noastre.

Au luat cuvântul apoi: Ana Echert, Ion Fritea, Gabriela Mimi Boroianu, Nicolae Caliţoiu şi, bineînţeles, profesor Siţa Pescaru Novac, cea care îi este alãturi de ani buni şi o considerã o a doua mamã pe doamna Aristiţa Buciu Stoian.

Atmosfera a fost deosebit de emoţionantã, apreciere şi respect pentru acest om minunat. Din pãcate doamna Aristiţa Buciu Stoian nu a fost prezentã în salã, datoritã problemelor grave de sãnãtate

Evenimentul s-a încheiat cu un frumos program artistic susţinut de elevii grupului folcloric, cântecele populare tradiţionale fiind apreciate şi aplaudate de publicul prezent.

De la Palatul Copiilor, elevii şi pãrinţii au mers acasã la doamna Aristiţa Buciu Stoian pentru a-i mulţumi pentru gestul dumneaei minunat de a le dedica acest volum de poezii.

Mulţumiri tuturor celor prezenţi, ziarişti, reporteri, oameni de artã şi culturã, doamnei director al Palatului Copiilor, Marioara Nef, doamnei Emilia Mariana Gherghe, tuturor celor care au sprijinit acest eveniment şi au contribuit la reuşita lui chiar dacã nu au putut fi prezenţi: Butuşinã Elena, Doiniţa Mariana Chircu, Alexandra Dediu.

About autor