Nouã unitãţi şcolare din municipiul Drobeta-Turnu Severin vor primi bani pentru modernizare şi dotare

                Primarul Marius Screciu a semnat luni, alãturi de Ministrul Dezvoltãrii Regionale, Paul Stãnescu, contractele de finanţare în vederea demarãrii procedurilor de achiziţie:

   „O prioritate a mandatului meu o reprezintã modernizarea sistemului de învãţãmânt din municipiu.

Am semnat, alãturi de domnul viceprim-ministru Paul Stãnescu, ministrul Dezvoltãrii Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, contractele de finanţare pentru 9 unitãţi de învãţãmânt, în valoare de 2.500.000 lei.

Copiii vor primi materiale didactice noi, moderne, calculatoare şi mobilier, toate la standarde europene a declarat Marius Screciu, primarul Severinului.

Şcolile în care se va investi sunt:

Colegiul Naţional Pedagogic Ştefan Odobleja -  241.740.00 de lei.

Colegiul Tehnic Domnul Tudor – 203.264.00 de lei.

Grãdiniţa cu program prelungit nr. 21 -  184.711.00 de lei.

Grãdiniţa cu Program Prelungit nr. 22 -  214,574.00 de lei.

Grãdiniţa cu Program Prelungit nr. 7 – 100,641.00 de lei.

Liceul de Artã I.Şt.Paulian – 273,434.00 de  lei.

Colegiul Tehnic de Transporturi Auto Drobeta Turnu Severin – 608,559.50 de lei.

Şcoala Gimnazialã nr.15 – 462,461.82 de lei.

Şcoala Postlicealã Sanitarã – 181,385.75 de lei.

   Investiţiile care se vor realiza vor îmbunãtãţi esenţial actul educaţional şi vor conduce la o mai bunã şi sigurã desfãşurare a orelor de curs. Concret, vorbim despre dotarea cu mobilier, cu echipamente de studiu şi cercetare, necesare în vederea desfãşurãrii în bune condiţii a orelor de curs, dar  mai ales de practicã.

De exemplu, la Liceul de Artã I. Şt. Paulian s-au prevãzut sume de bani pentru achiziţia de echipamente muzicale, întrucât la acest punct, singurul liceu de artã din judeţ, era deficitar. Se va cumpãra un pian pentru clasele de muzicã, iar pentru catedra de arte vizuale va fi cumpãrat un cuptor de ceramicã precum şi dãltiţe pentru linogravurã şi rol de linogravurã. Echipamente pentru orele de practicã ale elevilor vor fi achiziţionate şi la Şcoala Postlicealã Sanitarã, Colegiul Tehnic Domnul Tudor dar şi la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto din Drobeta-Turnu Severin. Colegiul Naţional Pedagogic Ştefan Odobleja va primi bani pentru dotarea sãlii de sport, a sãlilor de clasã şi achiziţionarea de echipamente necesare orelor de pedagogie. Fonduri pentru echipament sportiv, IT şi mobilier necesar orelor de curs va primi şi Şcoala Generala nr 15. Grãdiniţele care vor primi echipamente noi sunt Grãdiniţa nr 7, 21 şi 22. Prin intermediul programului vor fi dotate cu mobilier sãlile de clasã, precum şi echipamente necesare sãlilor de masã şi bãilor.

About autor