Reabilitarea infrastructurii – prioritatea conducerii Consiliului Judeţean şi Prefecturii Mehedinţi

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, domnul Aladin Georgescu, împreunã cu prefectul judeţului Mehedinţi, domnul Nicolae Drãghiea, alãturi de directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, domnul Bogdan Bratu, au efectuat o vizitã la lucrãrile care se efectueazã la ora actualã pe drumurile naţionale din judeţul Mehedinţi, în scopul verificãrii stadiului şi calitãţii efectuãrii acestora.

Au fost inspectate lucrãrile de consolidare şi refacere a pãrţii carosabile ce se desfãşoarã pe DN67, la km 16+000 – 16+200, dealul Colibaşi, lucrãri care se apropie de finalizare. De-a lungul lucrãrilor efectuate pe acest tronson au fost forate, armate şi betonate un total de 33 de coloane Benotto. Având în vedere cã existã o lucrare pentru construirea unui sens giratoriu în localitatea Şimian, s-a verificat calitatea şi stadiul executãrii lucrãrii, termenul de finalizare al acesteia fiind sfârşitul acestei sãptãmâni.

În continuare, s-a inspectat dealul Stârmina unde a avut loc o alunecare de teren cauzatã de precipitaţiile din ultimele zile. S-au stabilit mãsurile de remediere ale acestei situaţii şi s-au dat dispoziţiile necesare pentru ca remedierea sã fie fãcutã într-un timp optim, urmând ca în primãvara anului viitor sã demareze o consolidare.

De asemenea, s-a discutat despre stadiul lucrãrilor la rosturile de dilataţie la unele viaducte, aflate pe DN6, între localitãţile Drobeta Turnu-Severin şi Orşova, aceste lucrãri urmând sã fie finalizate în maxim douã sãptãmâni.

About autor