Adevãrul despre încãlzirea oraşului

Iarna se apropie cu paşi repezi, în apartamentele severinenilor e tot mai frig, în special noaptea, iar în loc de agent termic încep sã curgã balivernele celor care nu au finalizat centrala termicã. ALFA GROUND SOLUTIONS a devenit amica unui portal de ştiri naţional, care plânge de mila severinenilor şi susţine cã firma respectivã e nedreptãţitã, deşi este gata cu lucrarea.
Care este adevãrul? O sinistrã încercare de a minţi din nou!

               Şi-au asumat, în urmã cu aproape trei ani o lucrare, dar nu au mai terminat-o. Au intrat în litigiu cu municipalitatea şi au ajuns într-o situaţie jenantã, fãrã nicio perspectivã realã de viitor. Sunt nimeni alţii decât cei de la firma fantomaticã, adusã la Severin de marele primar COSTEL, adicã ALFA GROUND SOLUTIONS. Ce face firma care a fost la un pas de a ne scufunda în era glaciarã? Continua sã batã câmpii în ceea ce priveşte încãlzirea oraşului. În prag de iarnã, societatea agitã spiritele şi se dã lovitã într-un ziar online naţional, pretinzând cã Primãria Severin şi Consiliul Local nu vor sã ia agent termic de la ei, deşi ei lucreazã mai ieftin. Minciuna a atins deja culmea nebuniei şi a iresponsabilitãţii, iar informaţiile aruncate publicului nu mai au nicio logicã. ALFA pretinde cã municipalitatea preferã sã închirieze cazane ruginite de la ROMAG TERMO în loc sã ia cãldurã de la o centralã nouã.

În replicã, primarul Marius Screciu a ţinut sã lãmureascã situaţia şi sã dezmintã minciunile sfruntate. Însoţit de ziarişti, edilul şef a mers la poarta „marilor investitori” şi a declarat: „Vedeţi în spatele meu cu ce instalaţii ar dori aceşti domni sã dea cãldurã severinenilor, undeva zece la sutã din ce ar fi trebuit sã facã au. E doar un tertip, încearcã sã punã presiune, noi suntem în instanţã cu ei, ne judecãm şi încearcã sã punã presiune şi pe justiţie, sã arate cât de serioşi sunt ei şi ce ar putea face pentru severineni. Nu au niciun fel de autorizaţie sã producã şi sã furnizeze agent termic oraşului. Mai mult, conform clauzelor contractuale, ce este în spatele meu ar trebui sã aparţinã Primãriei. Noi suntem în instanţã, ne judecãm, pentru cã nu au terminat la timp ce aveau de fãcut şi, conform contractului, aceastã investiţie ar trebui sã intre în patrimoniul municipiului Drobeta Turnu Severin. Este un tertip prin care ei încearcã sã activeze contractul de furnizare, apoi sã meargã în instanţã, sã cearã daune, cã vezi Doamne, Primãria nu i-ar fi lãsat sã furnizeze. Avem patru procese, şi ei ne-au dat în judecatã, şi noi, ei trebuiau sã termine în 2 februarie, aşa şi-au asumat în clauzele contractuale, am avut toatã disponibilitatea, am vrut sã le acord tot sprijinul, a existat interes şi pentru noi, aici este interesul întregii comunitãţii, cu care nu ne jucãm! Din pãcate, oamenii aceştia nu au bani, aceasta este problema lor. S-au chinuit pe la bãnci, iar acum încearcã sã scoatã castanele din foc cu mâna Primãriei. Nu se va întâmpla acest lucru!”

Dar ce vrea de fapt ALFA GROUND SOLUTIONS? Este foarte simplu! Pentru cã se aflã în instanţã şi contestã rezilierea contractului, încearcã un tertip avocãţesc destul de ingenios. Vor sã înceapã furnizarea, chiar dacã nu sunt în stare sã asigure agentul termic în municipiu, pentru ca mai apoi sã arate justiţiei cã sunt în regulã şi sã cearã daune municipalitãţii.

Cât despre „cazanele ruginite de la TERMO”, aşa cum le numesc cei de la ALFA GROUND, Constantin Sãceanu, fost director general al RAAN, a explicat faptul cã aceste cazane nu sunt vechi, sunt funcţionale şi nu au niciun fel de problemã.

De fapt, ALFA GROUND SOLUTIONS a finalizat doar douã cazane din cele cinci promise şi, dacã ar furniza agent termic, ar face-o în cantitate total insuficientã severinenilor. Pe de altã parte nu pot face acest lucru, pentru cã nu au autorizaţii, dar ei încearcã sã atragã municipalitatea într-o capcanã, cunoscându-se ce fel de avocaţi şmecheri au în spate.

Afacerea dubioasã numitã ALFA GROUND a eşuat definitiv şi iremediabil. Dupã ce au minţit cu neruşinare municipalitatea, timp de doi ani de zile, firma ce trebuia sã construiascã centrala termicã pe cogenerare a oprit lucrãrile dupã ce SPAET, parte în contractul semnat la finele anului 2015, a notificat firma sã înceteze lucrãrile şi contractul pe motiv cã nu a respectat termenul de execuţie de 8 luni şi 21 de zile, prevãzut în contract.